İzmir sektör temsilcileri 2018'de hareketliliğin artarak devam edeceğini söyledi!
İzmir'de, milyonlarca liralık yatırımlarla önemli konut projeleri hayata geçiren firmaların yöneticileri, 2018 yılında da hareketliğin artarak devam edeceğini söyledi. Özellikle İzmir'de konut fiyatlarının artış eğiliminde olduğunu ve talebin de giderek arttığını belirten yöneticiler, kentin İstanbul ve diğer bölgelerden de ilgi gördüğüne dikkat çekti. İzmir'de konut sektörünün önünün açık olduğu öngörülürken, erken alımlarda ise yüzde 60-70 oranına varan kazançların sağlanacağı vurgulandı.

YÜZDE 12 ARTIŞ OLDU
Larissa Göl Evleri projesini hayata geçiren ERDN inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mansur Erden, gayrimenkul fiyatlarında 2017'de yüzde 12 civarında bir artış olduğunu belirtti. 2018'in mevcut stokların eritildiği ve devam eden inşaatların tamamlandığı yıl olacağını söyleyen Erden, "Konut fiyat artışındaki hız, geçmiş yıllara göre yavaşlamış görünüyor. 2018'de planlanan altyapı yatırımları devam eder ve bunları ekonomik reformlar takip ederse bu durum düzelebilir. Konut edinme amacıyla nakit kullanılarak alım yapmak isteyenler ise uygun fiyatlı konutlara yatırım yapabilir" dedi. 

DOĞRU PROJE İLE YATIRIMCI KAZANIR
Ontan İnşaat Satış Pazarlama Direktörü Özgür Güzel, "izmir konut piyasasında hareketliliğin en az 4 sene daha bu hızda gideceğini tahmin ediyorum. Son donemde izmir'de fiyatlar artış trendine girmiş olsa da yatırımcılar izmir'in fiyatlarını hala istanbul ile karşı laştırarak düşünüyor. Özellikle şehir dışından da talebin yükselmiş olmasıyla izmir'de fiyat artışları 2018 senesinde de sekteye uğramaz. Topraktan yapılan alımlarda eğer doğru projeler seçilirse, proje bitiminde yatırımcılar yüzde 60-70 oranında kazanç sağlıyor. Altındağ, Halkapınar, Ulukent ve Menemen bölgeleri su anda revaçta" dedi.

GAYRIMENKULDE ÖNÜMÜZ AÇIK
First Class Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, "2018 yılında İzmir'de, diğer birçok ile nazaran daha çok ekonomik hareketlen menin olacağı beklentisi içerisindeyiz. Eğer istanbul ve diğer illerden gelen göç, sadece emekli kesim değil de ticaret yapan nitelikte olursa, bu durum izmir ekonomisine pozitif etki yapar. Yeni yapılan projeler, site hayatına önem veriyor ve gerçek alıcı profiline yani B ve C segmentine de hitap ediyor, izmir, diğer iller gibi arz doygunluğuna ulaşmadı. Hem gayrimenkule talep var hem de gelen göç, talebi tetikliyor. Bu yüzden gayrimenkulde izmir için 10 sene daha önü açık bir sektör" dedi.

Mert Neşet Muslu / Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181