Karat 34 ve Ofis Karat Bakırköy'e Emlak Konut'tan serbest satış yetkisi!
Emlak Konut GYO gayrimenkul piyasasının hareketlenmesi için bir adım daha attı. Emlak Konut’un şirketlerle yaptığı hasılat paylaşımı modelli projelerde dükkanlar her zaman açık arttırma ile satılıyordu. Bundan sonra projeyi üstlenen gayrimenkul şirketleri açık arttırma tarihini beklemeden dükkan satışı yapabilecek. Bu yöntemle nakit akışının hızlanması hedefleniyor. Başyapı ve Doğa Şehircilik’in Emlak Konut GYO güvencesiyle satışa sunduğu İstanbul Basın Ekspres’teki ‘Karat 34’ ve Başyapı imzası ile Bakırköy’de inşa edilen ‘Ofis Karat Bakırköy’ projelerindeki ticari üniteler için serbest satış yetkisi alındı. 2 projedeki dükkanların değerinin 268 milyon lirayı bulduğunu belirten Başyapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, “Emlak Konut GYO hem darbe girişimi sonrası hem de geçen şubat ayında önemli kampanyalar yaptı ve elini taşın altına koydu. Kârından feragat etti. Şimdi piyasa canlansın diye iş yaptığı firmalara projelerdeki dükkanları açık arttırma olmadan satış izni verdi. Alıcı da bu yöntemi tercih ediyor ve satış daha hızlı oluyor. Dükkân satışlarına eylül ayında başlamayı planlıyoruz” dedi. 

1 MİLYARLIK İŞ HACMİ
28 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini dile getiren Musa Baş, devam eden projelerinin değerinin 1 milyar lira olduğunu söyledi. Ankara ve İstanbul’da konut ve ofis projelerinin devam ettiğini belirten Baş, Bodrum Bitez’de de bir proje planladıklarını kaydetti. Projeleri hakkında bilgi veren Musa Baş, “Ankara’daki Sofa Loca projemizde 150 konut var. Emlak Konut’un Ankara’daki ilk işi. Tamamı 4+1 ve 5+1 geniş daireler yer verilen projede ortalama metrekare fiyatları 5 bin 300 lira. Hem inşaat, hem de satışlarda yüzde 80 aşamasına geldik. Basın Ekspres Yolu’nda Doğa Şehircilik ile gerçekleştirdiğimiz Karat 34 projesi yine Emlak Konut arsasında yükseliyor. 580 konut ve ofise yer verilen projede 60 ay 0 faiz imkânı sürüyor. Bu projede konutların metrekaresi ortalama 8 bin 800 lira. Halkalı’ya taşınan SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yerine ise Ofis Karat Bakırköy projesini yapıyoruz. Satışa çıkmadan 1000 ön talep aldık” dedi. 

DAR GELİRLİYE EV
Bugüne kadar TOKİ ile yaptıkları taahhüt işlerinde 10 bin konut teslim ettiklerini söyleyen Musa Baş, “TOKİ dar gelirli vatandaşa kâr amacı olmaksızın konut üretiyor. Aslında ihtiyaç da bu kesimde. Biz özel sektör olarak arsa geliştiremediğimiz için alt gelir grubuna üretim yapamıyoruz. TOKİ sadece İstanbul’da 50 bin sosyal konut yapsa talep gelir. Metrekaresi 2 bin- 2 bin 500 lira olan evler üretilmeli” dedi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181