Kasapoğlu Yapı, Şişli'yi yeni projeleriyle depreme hazırlıyor!
Olası bir depremde Şişli'deki yapılar ciddi hasar görür diyen Kasapoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Konancı, son günlerin önemli konularından biri olan deprem konusunda açıklamalarda bulundu.

Şişli bölgesinde birçok proje hayata geçiren Kaan Konancı 'Şişli olası bir depreme hazır mı?' sorumuzu şöyle yanıtladı: "1999 depreminde deprem merkezi İstanbul'dan uzak olmasına rağmen, İstanbul büyük bir hasarla karşılaştı. İstanbul'dan kilometrelerce uzakta olan bir depremde İstanbul bu kadar etkileniyorsa, İstanbul'un dibinden geçecek bir depremde İstanbul'daki yapılar ciddi hasar görecektir. Şişli'de asıl sorun binaların büyük bir bölümünün 30-35 yaşını doldurmuş olması. O nedenle İstanbul'da beklenen deprem gerçekleşirse bu yapıların eski binalar olması nedeniyle üzücü sonuçlar doğacak. Çünkü dep rem yönetmeliği 2007 yılında değişti. Ama Şişli büyük çoğunlukla eski yapılardan oluştuğu için bu yönetmeliğe uymamaktadır. 10-15 yıl önce yapılan binaya tahminen 20 ton demir kullanılırken şuan yaklaşık 35 ton demir kullanılmaktadır. Düşünün bunun birde 35-40 yıl öncesini. Elle karma betonlardan oluşan ve statiği tam hesaplanmamış binalar. Mantığa vurduğunuz zaman facia göz önünde. Eski binalar mutlak surette tespit edilip hızlıca yenilenmeli. Bugün eski bir daireyi tadilat yapmaya kalksanız 80 ila 100 bin lira para harcarsınız. Bina olarak toplanıp bu paralara binayı yenilemeniz mümkün bunun teşvik edilmesi gerekir. Ayrıca daire değeri 1 iken 3 olacak. Kentsel yenilemeye belediyeleri katarak zorunlu hale getirmemiz gerekiyor. İddialı bir şekilde söylüyorum Şişli Belediyesi fikrime destek olsun, bölgemdeki riskli yapıları olası bir depremden %35 zarar görmeyecek hale getirmeye hazırım. Binalarını yenilemek isteyenler bize ulaşıp fikir alabilir ve istediği takdirde binasını deprem yönetmelik şartına göre yeniletebilir." 

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgay 3 yıl önce

Senden evmı almak aman ALLAHIM birde ustune suclu olur borçlu cılarız

banner182

banner181