'Katar ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler var'!
Artaş İnşaat, ExpoTurkey By Qatar Fuarı'nda yerini aldı. Körfezli yatırımcılarla buluşan Artaş İnşaat, devam eden 6 projesi ve yıl içinde başlamayı planladığı 4 proje kapsamında 6 bin 631 konut ile 550 bin metrekarelik ofis ve ticari alanın tanıtımını yaptı.

İLİŞKİLER GÜÇLÜ
Artaş İnşaat, fuarın ilk günü Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohammed Bin Ahmed Bin Towar'ı ağırladı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın eşlik ettiği ziyarette Mohammed Bin Ahmed Bin Towar'a devam eden ve başlayacak projelerle ilgili bilgiler aktarıldı. Expo Turkey By Qatar Fuarı'na katılımda öncelikli amaçlarının Türkiye'nin potansiyelini ve Türk inşaat sektörünün gücünü Körfezli yatırımcılara tanıtmak olduğunu belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; "Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının standımızı ziyaretinden büyük memnuniyet duyduk. Katar'da proje geliştirme noktasında teklif gelirse memnuniyetle değerlendiririz. Katar ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler var. İki ülke arasındaki iletişime, diyolağa güvenimiz tam. Uluslararası alanda yatırımcıları bir araya getiren fuarların ülkemizin ve sektörümüzün tanıtılması açısından büyük avantajı var. Bilhassa gayrimenkul yatırımı noktasında yabancı yatırımcıların Türkiye gayrimenkullerine olan talebi de bu fuarlarda aktif şekilde yer almamız gerektiğinin önemli bir göstergesi. Artaş inşaat olarak biz de Körfezli yatırımcılara ülkemizin ve projelerimizin tanıtımı noktasında çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda katıldığımız Dubai Cityscape fuarında bölgedeki yatırımcıların ilgisinden gayet memnun kalmıştık. Körfez bölgesinden Türkiye'deki gayrimenkullere ciddi anlamda bir talep geliyor. Bu talebin büyük kısmını da Katarlı yatırımcılar oluşturuyor. Bu anlamda Türkiye ve Katar yönetimlerinin girişimleriyle düzenlenen Expo Turkey By Qatar Fuarı da büyük önem taşıyor. Biz de devam eden 6 projemiz ile yıl içinde başlamayı planladığımız 4 projeyi Katarlı yatırımcılara tanıtmak üzere fuarda yerimizi aldık. Fuar tarihinin çok daha öncesinden bölgedeki firmalardan görüşme talepleri geldi. Şimdiden gözlemlediğimiz üzere Katarlıların ülkemize yatırım noktasında güveni tam. Fuarın, Türkiye ve Katar arasmdaki ticareti daha da güçlendireceğine inanıyorum" dedi.

'YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR'
Katar hükümetinin ve yatırımcıların Türklere karşı oldukça ılımlı yaklaştıklarını belirten Çetinsaya; "Başta Katar hükümeti olmak üzere Katarlı yatırımcıların bizlere yaklaşımı çok samimi. Burada hükümetimizin Katar yönetimi ile izlediği politika ve kurduğu ilişkiler çok kuvvetli. Katarlılar ekonomimizi, gayrimenkul sektörümüzü ve ülkemizdeki tüm gelişmeleri yakinen takip ediyor. Katar'da Türkiye'ye yatırım planı yapan ciddi bir kitle bulunuyor. Bu yatırımlarını şekillendirmek üzere de referandum sonuçlarımızı yakından takip ettiler. Standımızı ziyaret eden Katarlılardan referanduma ilişkin değerlendirmeler dahi duyuyoruz. Burada oluşmuş ortak bir algı ise Türkiye'nin çok hızlı bir gelişim kaydedeceği yönünde" dedi.

FONLAR ilgi çekti
Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ilişkileri kuvvetlendirmek amacıyla düzenlenen fuara katılan RE-PIE, fonlarıyla Katar'lı kurumsal yatırımcıların ilgisini çekti. Katar'ın büyük bankaları ve yatırım şirketleri ile biraraya gelen RE-PIE yönetimi arsa fonlarının yanı sıra kira getirili ticari fonları hakkında da Katar'lı yatırımcılara bilgi verdi. Türkiye'deki ilk ve tek arsa arazi fonu Anadolu Stratejik Yatırım Fonu ile 3 kurumsal 22 bireysel nitelikli yatırımcı ile yatırımlarına başlayan RE-PIE, portföyüne yabancı sermaye çekerek sene sonundan evvel 2 milyon metrekare alıma ulaşmayı hedefliyor. Şirket, AVM fonlarında ise yerli emeklilik fonlarının yanı sıra yine yabancı kurumsal yatırımcıyla sektörü ve fonları derinleştirmeyi planlıyor. Türkiye'nin ilk AVM fonlarını kuran RE-PIE, Anadolu Stratejik Fonu'nun haricinde beş fonu bulunuyor. Milenyum Fonu her türlü gayrimenkule yatırım yaparken, Maslak 1453, Novada Outlet Söke, Novada Tokat ve Novada Outlet Akhisar fonları ise markalı projelere yatırım yapıyor. RE-PIE, kira getirişi odaklı yatırımcılar için AVM fonlarını, oportünistik getiri beklentisi olan nitelikli yatırımcılar için ise Anadolu Stratejik Arsa-Arazi Fonu'nu yönetiyor.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181