Kayhan Cakanel 'Kentsel dönüşümde mahalle konsepti korunmalı'!
Dünya çapında gerçekleştirdiği farklı ölçekteki mimari tasarımlara imza atan Efekta Mimarlık, Türkiye'de de kentsel dönüşüm projelerine odaklandı. Efekta Mimarlık Başkanı Yüksek Mimar Kayhan Cakanel, Kahramanmaraş, Okmeydanı ve Esenler bölgesinde yaklaşık 6 milyon metrekarelik alanda, Fikirtepe'de ise 6 adada toplam 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri MIPIM'de sergilediklerini ve yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

ANADOLU'YU ÖNE ÇIKARDI
Türkiye'nin tanıtımına yönelik olarak DISCOVER TURKEY logosunu kullanmaktan gurur duyduklarını ifade eden Cakanel, "Fuarı sadece projelerimizin değil, ülkemizin tanıtımına yönelik önemli bir fırsat olarak gördük. Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'nin potansiyeli, dünya tarafından çok yakından takip ediliyor. Biz Kahramanmaraş'ta şehir merkezinde ve Kahramanmaraş Kalesi ile tarihi çarşının hemen yanı başında yer 240 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projesi ile ilgiyi Anadolu'ya da kaydırmak istiyoruz. Biz de fuarda tanıtımını yapacağımız kentsel dönüşüm projelerimizle ülkemize değer kazandırdığımızı düşünüyoruz" dedi.

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181