'KDV'deki 10 puanlık düşüş tüm metrekarelerde uygulanmalı!'
İnşaat sektörü temsilcileri Bakanlar Kurulunun 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirmesini değerlendirdi Sektör temsilcilerinin ortak görüşü konut alımlarının kolaylaşmasıyia satışların artarak devam edeceği yönünde. Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, "KDV oranlan gerekse bütçeleri aşan fiyatlar nedeniyle daha geniş metrekarelere ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın konut tercihi orta büyüklükte dairelere kayıyordu. Son zamanlarda ardı ardına hayata geçirilen konut kampanyalanyla satış rekorlan kıran inşaat sektörü, bu KDV indirimiyle birlikte büyük m2'li konut bazında da satış rekorlan kıracaktır. 31 Marta kadar geçerli olacak bu indirim, kaçırılmaması gereken bir fırsat. Karan destekliyoruz. Ancak sadece 150 metrekare üzerinde konutlar için değil, tüm konut satışlarında uygulanması yerinde olur" dedi.

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür de, "Bu karar konut satışlarını artıracak. KDVnin yüzde 18'den yüzde 8e düşmesi önemli bir gelişme. Ancak karar kalıcı olarak uygulanmalı" dedi.

ÖNTU Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bulut da, 150 m2 nin üzerindeki konutlar için KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi sektörün uzun zamandır beklediği bir şeydi. Fakat bu indirim kalıcı olmak Konutlar m2 sine göre değil, değerine göre değerlendirilmesi ve kapsamın genişletilmesi gerekir" diye konuştu.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181