KDV oranları metrekareye göre belirlenmeli!
Çetinsaya, sektörün en önemli sıkıntısının KDV olduğunu söyledi. Yeni konutların satışından alman KDV'nin yüksek olduğuna işaret etti. Çetinsaya, "Şu anda neredeyse tüm konutlar yüzde 18 KDV ile satılıyor. Metrekaresi bin liranın altında arsa yok. Yüzde 18 KDV fiyatlara yansıyor. 80-100 metrekarelik evleri ihtiyacı olan alıyor. Bir de yüzde 18 KDV fazla geliyor. KDV oranları metrekareye göre belirlenmeli" diye konuştu.

FAİZLERİN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Konut sektörünün yaşanan olumsuzluklardan etkilendiğini dile getiren Çetinsaya, "Dur bakalım ne olacak? sorusunu soran çok kişi var" diye konuştu. Piyasanın faizlerin düşmesine umut bağladığını ifade eden Çetinsaya'ya göre faiz oranlarının yüzde l'in altına düşmesi önemli bir eşik. Bu eşik geçilirse konut satışları yükselecek. Çetinsaya, diğer yandan parası olup da bankada tutmak istemeyenlerin gayrimenkule yöneldiğini belirterek, burada .da markalı konut yapan firmaların tercih edildiğini vurguladı.

DESTEK VERMEK GEREK

Süleyman Çetinsaya, son yularda inişli çıkışlı bir seyir izleyen inşaat sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyledi. "Mütekabiliyet yasası eksik çıktı. Yabancıya ev satıyoruz ama tam anlamıyla oturma izni vermiyoruz" diyen Çetinsaya, birçok ülkede ev alan yabancılara oturma izni veya vatandaşlık verildiğini söyledi.

FİYATLAR 3 KAT YÜKSELDİ

Çetinsaya, inişler çıkışlar olsa da konutun yatırım özelliğini koruduğunu söyledi. 4 yıl önce 350 bin liraya alınan evlerin bugün 3 katı fiyattan satıldığını belirten Çetinsaya, "Projelerimiz çok iyi değerleniyor. Satmak isteyen hemen satabiliyor" dedi.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181