Kentsel dönüşüm konut fiyatlarını nasıl etkiledi?
Kentsel dönüşüm gayrimenkul fiyatlarını artırıyor mu? Sektör temsilcileri bu konuda farklı görüşleri dile getiriyor.

DAP Holding Ziya YILMAZ
Fiyatlar artmaya devam edecek

"Öncelikle dönüşüm projelerini gönülden destekliyoruz. DAP Yapı olarak ürettiğimiz projelerle biz de şehrin çehresini değiştiriyoruz. İnşaat malzemelerine gelen zamlar yüzünden maliyetlerde belli bir artış mutlaka yaşanıyor. Demire ve çimentoya yapüan zamları ya da arsa fiyatlarındaki yükselişleri 
sineye çekip alıcıya yansıtmamaya çalışıyoruz. Zaman zaman kendi içimizde çözümler geliştirerek alımı teşvik eden uygulamalara yöneliyoruz. Başka bir deyişle kendi kredilendirme sistemimizle, kendi öz kaynaklarımızı devreye sokuyoruz. Konut fiyatlarının girdiği artış süreci bir süre sonra dünya metropollerindeki konut fiyatlarıyla eşitlenecek. Bu sebepten dolayı gayrimenkul yatırımı her zaman en iyi geri dönüşlerin alınacağı bir yatırım olarak ön plana çıkacak."


Babacan Holding Mehmet BABACAN
YÜZDE
 1 KDV FİYATLARI DÜŞÜRÜYOR

"Kentsel dönüşümün konut fiyatlarını yükselttiğini değil tam aksine konut fiyatlarını düşürdüğünü düşünüyorum. Çünkü KDV hemen hemen her yerde yüzde 18 iken, kentsel dönüşüm bölgelerinde ise bu oran yüzde 1. Kentsel dönüşüme semt bazlı bakmak gerekiyor. Örneğin Kadıköy Fikirtepe bölgesi... Burada imarın biraz daha fazla verilmesi nedeniyle konutlar daha hesaplı satılabiliyor."

Ege Yapı İnanç KABADAYI
Kiraları da yükseltiyor

"Konut fiyatlarında, piyasa koşullarını ve maliyetleri göz önünde bulundurduğumuzda artışların yaşanmasını normal karşüıyorum. Depreme dayanıklı inşa edilen binalar, daha sağlam ve dayanıklı olması sebebiyle tercih ediliyor. Dönüşüm bölgelerinde konut değiştirmek zorunda kalan ev sahiplerinin geçici konut ihtiyacı kiraların artmasına yol açıyor.''

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181