Kentsel dönüşümde bürokrasi yoruyor!
İSTANBUL İnşaatçılar Derneği (İNDER) organizasyonuyla düzenlenen ‘Kentsel DönüşümÇözümleri Konferansı’nda gayrimenkul sektörünün oyuncuları bir araya geldi.

Hızlı kentsel dönüşüm için müteahhitler ve hak sahipleri arasında yapılan anlaşmaların, ileride değişmemesi gerektiğinin altını çizen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Bir gayrimenkul projesine başlarken arsa sahibi ile yapımcı firma arasındaki ilk ilişki o arsa ile ilgili tapu ve imar bilgilerinin paylaşımıdır. Bu bilgiler resmi olarak alındıktan sonra bu arazi ile ilgili taraflarca tapu daireleriyle belediyelere verilecek bir sözleşme ile mevcut haklar sabitlenmelidir. Projelerimizi tasdik ettirip, ruhsat alıp, pazarlama aşamasına getirene kadar kat ettiğimiz yollarda karşılaştığımız bürokratik engeller bizleri çok yoruyor. Sürekli değişen kanun ve yönetmelik maddeleriyle her belediyedeki farklı uygulamalar da canımızdan bezdiriyor. Ayrıca gayrimenkul sektöründe daha fazla yabancı sermaye ve yatırımcı görmek istiyorsak bir takım radikal kararlar ile müktesep hak ve bürokrasi meselesinin halledilmesinin şart olduğuna inanıyoruz” dedi.

MASTER PLAN ŞART
Dönüşümün master plan çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten Aşçığlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Sadece yapıları dönüştürüyoruz. Yerel yönetimlerin desteğiyle dönüşüm yapılmalı. Vergi, harçlar düşürülmeli, sektör teşvik edilmeli. Biz bu işi seferberlik gibi yapmalıyız. Acelemiz var. Deprem tarafından tehdit ediliyoruz. Az kazanmaya hazırız” dedi.

Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu ise Çevre ve Şehir Bakanlığı’nın müteahhit firmaları sınıflandırması gerektiğini vurguladı. Nuhoğlu, tecrübesiz firmaların dönüşüm sürecine zarar verdiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181