'Kentsel dönüşüme yapılan yatırım ülke geleceğine yapılan yatırımdır'!
Ali Dumankaya Kentsel dönüşüme yapılan yatırımın aslında ülke geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyleyen DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bankaların da bu projelere daha fazla destek vermesi gerektiğini vurguladı.

'DÖNÜŞÜME YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR'
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, kentsel dönüşüm projelerine yapılan yatırımın aslında ülke geleceğine yapılan yatarım olduğunu söyledi. Sabah Gazetesi'nin düzenlediği 5'inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda konuşan Ali Dumankaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin gündeme getirdiği sıfır faizli kredi imkanına vurgu yaptı. Bu kredinin bir köprü kredi olacağını ifade eden Dumankaya, "Bu kredi ile daha büyük alanların dönüştürülebilmesine imkan sağlanacak. Doğru kentsel dönüşüm projelerine iyi bir kaynak olacak" dedi.

Bankaların kentsel dönüşüm projelerine daha fazla destek vermesinin büyük önem taşıdığını belirten Ali Dumankaya, gayrimenkul sertifikasının da bu konuda büyük önem taşıdığını kaydetti. Çevre ve Şehircilik Bakanhğı'nm oluşturacağı kaynağın yanı sıra Dünya Bankası, ERBD, İslam Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası gibi kaynakların hızlı yatırım kaynaklan olduğuna dikkat çeken Ali Dumankaya, kentsel dönüşüm için bu kaynakların kullanımınm da önem taşıdığını vurguladı.

Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181