Keten Grup'tan Bomonti'ye yeni proje geliyor!
Nişantaşı, Bomonti, Etiler gibi İstanbul’un merkezi lokasyonlarında projeler gerçekleştiren Keten Grup, Anadolu Yakası’na 4 projeyle geçti. Bu yakada da merkezi alanları dönüştüren grup, aynı zamanda 1905 yılında yangınla kül olan Sipahiler Ağası Yalısı’nı yeniden ayağa kaldırıyor. İstanbul’un merkezi bölgelerinde 20 projeyi birden yürüttüklerini belirten Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, “Anadolu Yakası’nda Suadiye sahil, Erenköy, Salacak ve Kanlıca olmak üzere 4 noktada varız” dedi.

İki yıldır Anadolu Yakası’nda faaliyetlerine devam ettiklerini aktaran Keten, bu yakada yaptıkları kentsel dönüşüm projelerinden Cadde Erenköy’ün 1 ay içinde teslim edileceğini duyurdu. Anadolu Yakası’nda devam eden projelerden birinin yalı diğerlerinin ise kentsel dönüşüm projeleri olduğunu söyleyen Keten, “Beykoz Kanlıca’da tarihi Sipahiler Ağası Yalısı’nı aslına uygun olarak yeniden yapıyoruz. Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa’ya ait tarihi yalıyı, hasılat paylaşım modeliyle yapıyoruz. Yalıyı bitirdiğimizde ise satacağız” diye konuştu.

Yalının 1905 yılında geçirdiği bir yangınla kül olduğunu anlatan Ferhat Keten, “Şimdi yalıyı da yeniden ayağa kaldırıyoruz. Yaklaşık 6 yıllık bir ön araştırmadan sonra orijinaline sadık kalarak yapımına başladığımız yalının inşaatının bitimine 1 ay gibi az bir zaman kaldı. Kanlıca’da Bahai Körfezi’nin tam ortasında 750 metrekare kapalı alanı olan yalı, 2 katlı ve 545 metrekare net kullanım alanına sahip. 15 odanın olduğu yalının 27 metre de rıhtım boyu var” dedi.

Bomonti’deki yeni proje kasımda satışa çıkıyor
Ferhat Keten, bölgedeki orta boy yalılar arasında yer alan yalının bulunduğu bölgede sıfırdan yapılan az sayıda yalı olma özelliğine sahip olduğunu belirtti. Yalıya özellikle Katar, Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi Ortadoğu ülkelerinden talep aldıklarını da dile getiren Keten, hedeflerinin yalıyı tamamladıktan sonra satmak olduğunu kaydetti.

Devam eden en büyük projeleri arasında Keten Bomonti’nin bulunduğunu kaydeden Ferhat Keten, “Bu projeyi de ekim sonunda teslim ediyoruz. Ancak bölgede yeni bir projeye başlıyoruz. Yeni proje için 1.5 yıl önce bölgede bulunan Topkim İlaç’ın fabrika arazisini satın aldık. Bomonti’nin gelişen tarafından yer alan bu projemizde standart bir konut projesinden çok içinde sanatın da olduğu ve bölge için ulaşılabilir 2+1 dairelerin olacağı bir proje olacak” dedi. 31’i konut 7’si ticari birimler olmak üzere toplam 41 birimin yer alacağı projede dairelerin 750-800 bin TL’den satılacağını açıklayan Ferhat Keten, kasım ayı içinde satışa çıkacak projedeki başlangıç metrekare fiyatlarının ise yaklaşık 3 bin 400 ila 3 bin 700 dolar arasında olacağını açıkladı. Bunun dışında Etiler’de Cihangir’de Çırağan’da projeler yaptıklarını dile getiren Keten, bu projelerden olan Çırağan’da yaşamın başladığını söyledi.

‘Elimizdeki dairelerin yüzde 60’ını sattık’
Satış oranlarından memnun olduklarını da aktaran Keten, portföylerinde yer alan 600 konutun yüzde 60’ını sattıklarını kaydederek, projelerde metrekare fiyatlarının gerçekçi belirlenmesi gerektiğine de dikkat çekti. Keten, ancak piyasada beklenti fiyatıyla piyasa fiyatı arasında farklar olduğunu söyledi. Firma olarak kendilerinin ise nihai gerçek fiyatlar oluşturup o fiyatlar üzerinden satış gerçekleştirdiklerini kaydetti. Merkezi bölgelerde arsa bulmanın zor olduğuna dikkat çeken Keten, “Bu bölgelerde arsa bulmak için her yıl 1500-2000 bin arsa tarıyoruz. Ancak bunlardan 2-3 tanesi projeye dönüşüyor” bilgisini verdi. Kentsel dönüşüm projelerinde ise hızlı yol almak için az malikli projelere yoğunlaştıklarını aktaran Keten, “Kat maliklerinden birisi istemediği taktirde süreç bir anda 1-2 yıl uzayabiliyor” dedi.

Türkler ve yunanlar gayrimenkullerini geri alıyor
Türklerin Yunanistan’da, Yunanlıların Türkeye'de bıraktığı gayrimenkulerle ilgili olarak 2 yıl önce internette açtıkları platform üzerinden talepleri aldıklarını anlatan Ferhat Keten, bunlardan birinde sonuç aşmasına geldiklerini kaydetti. Keten, “Bir Yunan vatandaşının Beyoğlu’nda geride bıraktığı gayrimenkul Hazineye geçiyor. Şimdi arsa olan gayrimenkulü Hazine'den tekrar varislerine geçişle ilgili hukuki süreç başlattı. Yunanistan’da ise Selanik yakınlarından bir portföy var. Biz şimdilik arazinin hukuki süreci konusunda destek oluyoruz. Eğer istenirse de geliştirme ayağında devreye giriyoruz” dedi.

Leyla İLHAN/Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181