Kirada TL'ye dönüş başladı!
280 dolara çıkan aylık metrekare kirasıyla Türkiye'nin en pahalı sokakları olan İstanbul'daki Bağdat, İstiklal ve Abdi İpekçi caddelerinde dükkanlar birbiri ardına boşalınca kiralar düştü. Yıllardır ağırlıklı dolar olmak üzere döviz emsinden yapılan kiralamalar TL'ye dönmeye başladı.

Dünyanın en pahalı alışveriş caddeleri raporunu hazırlayan uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman&Wakefield'ın (CW) analizine göre, bu caddelerdeki kiralar kısa vadede önceki yılın yüzde 20 civarında altına inecek. CW Türkiye Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, son 3 yılda en belirgin kira artışının Bağdat Caddesi'nde gerçekleştiğini, fakat İstiklal Caddesi ve Abdi İpekçi ile Vali Konağı caddelerine ev sahipliği yapan Nişantaşı'nda da benzer artışlar olduğunu söyledi. Kapanan mağazalar ve kira pazarlıklarına sahne olan perakendedeki son gelişmelerin ardından kiralarda bir düşüş beklediklerine dikkat çeken Gönden, "Gelen talepler bu yönde olduğu için TL cinsi kiraya dönen mülk sahipleri var. Bu durum özellikle Bağdat Caddesi için geçerli. Hatta mevcut kiracılar için kira indirimleri bile gerçekleşmeye başladı. Beklentilerimiz kira düşüş oranlarının yüzde 20'yi aşmaması yönünde" dedi. Kira düşüşüyle markaların kiralama talebinde artış olabileceğini kaydeden Gönden, şöyle konuştu: "TL'ye dönerken alınacak kur da ayrı bir pazarlık konusu. Burada perakendeciler güncel kuru değil, daha avantajlı bir kur talep ediyor. Yani TL'ye dönerken kira düşüşü de çoğu zaman gerçekleşmiş oluyor."

Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181