'Kiralar yüzde 30'a kadar düşmesine rağmen talep hala az'!
Gayrimenkul sektörüne yön verenlerin kampanyaları vatandaşı kendi evini satın almaya itince kiralık evlere talep azaldı. İstanbul Emlakcılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Eskiden kiraya verecek ev bulamıyorduk, müşteri çoktu, şimdi tablo tam tersine döndü. Yüzde 30'a kadar kirası düşen bölgeler olmasına rağmen, talep hala az. Geçen sene Beşiktaş'ta 3 bin lira olan ev şu an 2 bin 500'e, 2 bin 500 seviyelerinde olan 2 bin liraya, 2 bin seviyesinde olan ev bin 500 seviyelerine düştü" dedi. Düşüşün bir kaç nedeni olduğunu belirten Aşa, "Birincisi Suriyeli akımı durdu, akın akın gelme yok, gelen geldi yerleşen yerleşti, bu faktör kalktı. İkincisi fiyat yüksekliğinden dolayı üniversite öğrencileri İstanbul'u gözden çıkardı. Üçüncü olarak kentsel dönüşüm dolayısıyla yenilenen binalarda kapasite arttı ve artmaya da devam ediyor. Burada bir kapasite artışı yaşandı" bilgisini verdi. Bir diğer güçlü neden olarak ise inşaat firmalarının yaptığı kampanyalarla vatandaşın kendi evini satın almaya başlaması gösterildi. Aşa, alıcının talebinin anlaşılması, fiyat limitinin bilinmesi ve ona uygun projeler üretilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

GÜNLÜK LEGAL DEĞİL
Günlük kiralık evlerle ilgili de bilgi veren Aşa, bunun emlakçıların işi olmadığını legal çalışan oda üyesi hiçbir emlakçının böyle bir işe girmeyeceğini söyledi. Aşa, kayıt dışı emlakçılarla kendilerinin de mücadele ettiklerini aktardı.

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181