Kocaoğlu, "Kredi notumuzda düşüş yok"
Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin notunu 'yatırım yapılabilir' seviyesinin altına düşürdü. Karar büyük tepki toplarken Moody's'in TOKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 6 Türk bankasının teminatlı tahvil notlarını da düşürdüğüne dair haberler gündeme geldi. AAA kredi notlu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde karar sonrası değerlendirme yapıldı. Kredi notunun düştüğüne yönelik gündemi değerlendiren İzmir heyetiyle birlikte Polonya'da temaslarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İzmir'in notunun düşmediğini açıkladı.

Hazineye bağlı düşüş
Kocaoğlu, "Moody's gibi kuruluşlar zaman zaman kuruluşları zaman zaman kredi notlarını değerlendiriyor, notlar 1 puan düşürüyor, 1-2 puan artıyor. Şu an bizde de terör ve Suriye gündeminden dolayı notun düşürülmesi söz konusu. Hazine'nin puanının düşmesiyle beraber İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir not düşüşü yok. Bizdeki düşüş hazineye bağlı düşüş" ifadelerini kullandı. Moody's tarafından iki ayrı not verildiğini söyleyen Kocaoğlu, "Bizlerin notu düşmüyor. Bize 2 tane not veriyorlar. Hazinenin notu neyse bizim notumuz o. Bugünkü gazetedeki haberde de o konu j gündemdeydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de kendi yapısıyla ilgili kurumla ilgili notta bir düşüş yok. Sanıyorum İstanbul'un da yoktur" dedi.

Milliyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181