'Konut alıcılarının talebine göre projeler geliştireceğiz'!
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, faiz indirimiyle birlikte konuta ilginin arttığını belirterek, yeni dönemde talebe uygun projeler geliştireceklerini söyledi.

Faizde indirim yapılmadan önce konut satışlarının durma noktasına geldiğini hatırlatan Tellioğlu, Türkiye ekonomisine desteksağlamak amacıyla yurtiçi ve yurtdışındaki konut alıcılarının taleplerine göre yeni konsept projeler geliştireceklerini bildirdi. İndirimin etkisinin özellikle son 10 günlük satışlarda gözlendiğinin altını çizen Tellioğlu, Türkiye'nin zor günlerden geçtiği bir dönemde bankaların üzerine düşeni kısmen de olsa yerine getirdiğini, şimdi sıranın kendilerinde olduğunu bildirdi. 

İnşaat sektörünün bundan sonra da ekonominin lokomotifi olmasını sağlayacaklarının altını çizen Tellioğlu, "Türkiye'ye karşı son günlerde küresel ve yerli işbirliği ihanetine karşı verilebilecek en ciddi ve en anlamlı cevabın daha fazla üreterek, çalışarak ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayarak olacaktır. İnşaat sektörü, beraberinde 250 sektöre hayat veriyor. O yüzden inşaat sektöründeki hareketlilik veya durgunluk ülke ekonomimizin tamamına olumlu veya olumsuz, katlanarak dahafazla yansıma sağlıyor." ifadelerini kullandı. 

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181