Konut alımı için şimdi en uygun zaman!
Ağustos 2016'da altına yatırım yapanlar 6 ayda yüzde 25 kâr ederken, dolardan yüzde 27 kâr sağladı. Bu yatırımcılar, bugün TL'ye dönüp pazarlıkla peşin satın alacakları bir konutla birlikte Ağustos 2017'de en az yüzde 45 kazançlı çıkmış olacak. Uzmanlar, konut alımı için en uygun zaman şimdi açıklamasında bulundu.

YÜZDE 20'YE KADAR İNDİRİM
Banka işine bulaşmadan konut alım sürecini yönetenler peşin ödemelerde yüzde 20'ye kadar indirim alabiliyor. Peşin alım indirimi kadar senetle peşin fiyatına 12-24-36 hatta 48 ay vade farksız ödeme fırsatı sunulan projeler de mevcut.

DÜŞÜK FİYATLARLA EV ARADIK
2016'da internet siteleri üzerinden en çok ev aranan il İstanbul olurken, kullanıcılar 3+1 ve apartman dairesini tercih etti. Geçen yılla en büyük değişiklik gösteren veri ise satılık ev fiyatlarında oldu. Vatandaşlar, ortalama 125 bin liralık bütçeyle ev aradı. İstanbul'da sırasıyla Kadıköy Şişli, Beşiktaş, Sarıyer ve Üsküdar ilçeleri en çok arama yapılan ilçeler oldu. Ankara'da ise Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Mamak ve Keçiören ilçeleri öne çıkarken, İzmir'de; Karşıyaka, Bornova, Konak, Buca ve Karabağlar en çok arananlar listesinde yer aldı.

UCUZ KONUT NASIL SATIN ALINIR?
Konut satın almak isteyenler birçok soruya cevap aramadan yola koyulmak istemiyor. Fiyatların yıllık ortalama yüzde 18 arttığı, kampanyaların ard arda yapıldığı emlak piyasasında vatandaşların; "Nereden, hangi tip ve hangi taksitlendirme seçenekleri ile keseme uygun konut sahibi olabilirim" sorusuna cevap ararken şu adımları atması gerekiyor. İHTİYAÇTAN MI DOĞDU? Eğer önceliğiniz oturum ise işyerinize olan uzaklığı ve ulaşım imkânları, varsa çocuklarınızın eğitim kurumlarına yakınlığı, sosyal donatılar, aidat ve diğer temel ihtiyaçların karşılanmasında sunulan imkânları iyice kontrol ediniz. Yatırım amaçlı bir alım yapacaksınız, sıraladığımız ihtiyaçların kiracınız için de söz konusu olacağını unutmayınız.

FIRSATLAR TANIYOR MU?
Konutu yaşamak için mi, yoksa yatırım amaçlı mı satın alacaksınız? Konutu yatırım amacıyla satın alacaksanız önceliğiniz düşük maliyet, yüksek getiri olabilir. Bunun için de fırsatları iyi değerlendirin. Saüş seçeneklerini araşünn. Kupon dairelerin her projede karşınıza çıkabileceğini unutmayın.

ÖRNEK DAİRE YOL GÖSTERİYOR MU?
Örnek daireyi gezerken veya katalogu incelerken dairenin dekorasyonundan, brüt ve net metrekaresine, cephesinden, kaüna tüm özelliklerini ve kullanılacak malzemeleri önce sözlü olarak sorun, sözleşme aşamasında aldığınız notları imza atacağınız maddelerle mutlaka kıyaslayın.

KONUT NEDEN ŞİMDİ ALINMALI?
Proje geliştiriciler maliyet artışını yansıtmadı.
Dövize ve altına yatırım yapanlar kar satışına döndü.
Kampanyalarda uygulanan faiz oranları geçmişe göre makul seviyede.
Stokların eritilmesi için seçenekler mevcut.
Anahtar teslim projelerde taksitin bir kısmı kira gelirinden ödenebilir.
Piyasanın durgunluğundan kaynaklı tüketicinin sunacağı teklifler dikkate alınıyor.

ANADOLU YAKASI GÖZDE
İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projeleri Aralık 2016 da bir önceki aya göre yüzde 0.62 oranında arttı. İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde ise artış oranı yüzde 0.29'da kaldı. Yatırımcıların nitelikli konut alımında dikkat ettiği çevre odaklı faktörlerde Anadolu yakası projelerinin birçok avantajı bulunuyor.

Mehmet Canıtatlı / Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181