Konut alırken ön talepte bulunan yüzde 20 kazançlı çıkıyor!
Lansman öncesi talep toplamalı veya ‘önden satış’ denilen uygulamalar artık hemen hemen her projede karşımıza çıkıyor. Eskilerin deyimi ile ‘’topraktan alan kazanır’’ mantığı ile hareket edenler, ön satış öncesi talepte bulunarak diğer alıcılara göre en az yüzde 20 daha kazançlı çıkıyor.

ÖN TALEPTE BULUNUN DAHA ÇOK KAZANIN 
İnşaat şirketleri geliştirdikleri internet sitelerinde hem merak uyandırmak hem de lansmana çıkış zamanını netleştirmek için bir talep formu yayınlıyor. Formu dolduran müşteri adayları projenin satış takvimi belirlendikten sonra satış temsilcisi tarafından aranıp satış ofisine davet ediliyor. Ön satış fiyatlarıyla cezbedici bir sunum yapıldıktan sonra müşteriler fiyat avantajıyla daire tercihini rahatlıkla yapabiliyor. Lansmana ise ön satışa fiyatından en az yüzde 7-15 oranında daha yüksek fiyatla giriliyor. Ön satışların süresi, genelde 15 gün ile 1 ay arasında belli daire sayısı için geçerli oluyor. Proje bitip anahtar teslim edildiğinde son müşteri ile ön satıştan konut satın alan müşterinin ödemesi arasındaki eğer yüzde 25- 40 aralığında ise bundan kârlı çıkan ön satışta dairesini seçenler oluyor.

YENİ PROJELERDE ÖN TALEP BAŞLADI
Önümüzdeki günlerde yapılacak lansmanlarla satışa çıkması beklenen konut projelerinin ön satış veya ön kayıt yoluyla başlatılan kampanyalarını sizler için araştırdık.

EDİTÖR GÖZÜYLE ÖN TALEP AŞI GİBİDİR
Bana göre ön talep, bir aşı gibi şirketlerin sosyal gücünün önemli bir ayağıdır. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerde markalı konut projeleri üreten gayrimenkul şirketleri, yeni projelerini lanse etmeden önce ilk adımda networkleri üzerinden talep toplamayı tercih ediyor. Bu taktik şirketin sadık müşterilerine olan bağlılığı kadar yatırımcıların planlarını daha dikkatli yapmalarını sağlıyor. Mali yapısı güçlü olan firmaların yeni projelerinde hafriyat çalışmaları sürerken, konut sahibi olmak isteyenlerin ilk fiyat avantajlarından yararlanması, sunulan avantajların dilden dile yayılmasını da sağlıyor. Bu arada ilk kez konut sahibi olmayı düşünenler için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi gereken ön talep toplama sürecinin çok uzun tutulmamasında yarar var. Çünkü müşteri adayları her an başka bir fırsata yönelebiliyor. En azından alınacak bir kaparo ile konutunu en uygun fiyatta almanın heyecan ve huzurunu yaşayacaktır. Bunu da yapmadan önce satış temsilcilerinin müşterilerin karşısına net bilgi çıkmaları, müşteri adaylarının da referans projeleri dikkatlice incelemelerini öneriyorum. Sonuçta, emlak kulvarındaki kazanç yarışını bir adım önde bitirmenin yolu dikkatli olmaktan ve ön talep süreçlerini iyi değerlendirmekten geçiyor.

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181