Konut fiyatlarının belirleyicisi 'Otoyollar' oldu!
İstanbul'da konut fiyatları arasındaki farkı artık E-5 ve TEM gibi ana yollar belirliyor. Cepheleri birbirine bakan ancak aralanna yol giren dairelerin fiyat farkı dudak uçuklatıyor. Örneğin, Şirinevler ve Ataköy'ü birbirinden sadece E-5 yolu ayırıyor ancak iki semt arasındaki daire fiyatları beş kata çıkıyor.

ATAKÖY ŞİRİNEVLER FARKI
Ataköy'de daire fiyatları 1 milyondan (trilyon) başlarken yolun karşısında bulunan Şirinevler'de 200 bin liraya bir daire bulmak mümkün. Markalı ve yüksek fiyat lı konutlar Ataköy tarafında büyük şirketlerce inşa edilirken yolun karşısındaki binaları küçük müteahhitler inşa ediyor. Örneğin Yalı Ataköy Apart projesinde villa tarzı konutlar 1 milyon 350 bin lira ile 13 milyon lira arasında değişiyor. Yine Sea Pearly Ataköy projesinde daireler 1 milyon dolardan başlıyor. Ataköy ile aralarında bir yol bulunan ve bir üst geçitle yürüme mesafesindeki Şirinevler'de ise daireler 200 bin liradan başlıyor.

SEYRANTEPE VE MASLAK
Bu durum İstanbul'un birçok semtinde aynı. Mesela Kağıthane'de 270 bin liraya bir daire satışa çıkarken aynı lokasyonda bulunan Mecidiyeköy'de evler bir milyon liradan başlıyor. Bir yol ile aynlan Seyrantepe ve Maslak'ta da durum pek farklı değil. Seyrantepe'de 300 bin liraya merkezi bir yerde ev satın almak mümkün ancak yolun karşısındaki Maslak tarafında daireler milyon dolarlık. Aynı lokasyonda olmasına rağmen fiyatlann arasında bu kadar uçurum olması ise yaünmcıyı şaşırtıyor.

PAHALI OLANIN ALICISI VAR
Aynı semtlerdeki fiyat farklılığının eskiden beri geldiğini anlatan emlakçı Adem Maraşlı, "Ancak yeni dönemde dar gelirlinin oturduğu semtlere yapılan yeni konut projelerinin fiyatları hepimizi şaşırtıyor. Bu semtlerde bir milyon liraya yakın daireler satılıyor. İşin ilginç yanı alıcı da buluyor" dedi.

Sümeyra KIRCA/Özgür Düşünce Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181