Konut pazarı hızlı büyür!
ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye'de geçen yıl toplam 1 milyon 250 bin gayrimenkul alım satım işlemi yapıldığını, bu işlemlerin 5 milyar dolarlık bir satış hacmine karşılık geldiğini söyledi. Bu yıl ikinci el konutlara çok ciddi talep beklendiğinin altını çizen Ekşioğlu “Birinci eldeki konut arzı artarak devam ediyor, ancak ikinci ele daha yüksek oranlı artış var. Burada yabancıların da payı var. İngiliz, Alman ve Ruslar'ın güneyde alımları devam ediyor. 2016'daki beklentiler, kurumsal yatırımcı girişi, yabancıların ilgisi ikinci eli daha da popüler hale getirecek” diye konuştu. Era Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan da Türkiye'de her yıl 600 bin konutun el değiştirdiğini, 2016 yılında bu rakamın aşılacağını söyledi.

İranlılar ikinci evlerini alabilir
Era Türkiye Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, Türkiye'den ev alan İranlılar'ın iki yıl içinde tekrar alım yapmasının beklendiğini söyledi. Bu ülkeden 2 milyon turistin geldiğine işaret eden Baygan, "İranlılar'ın gayrimenkul yatırımı yapan kitlesinin yüzde 40'ı konut alımı için gelecek" diye konuştu.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181