Konut projelerinde zamsız kampanya dönemi!
Gayrimenkul sektöründe canlılığı sağlamak için düzenlenen kampanyalar tüketicilere yeni fırsatlar sunuyor. Peşinat ötelemeden taksitleri bölmeye kadar cazip seçeneklerin sunulduğu kampanyalarda zam öncesi konut satın almak mümkün. Şirketler yaz döneminin ardından sonbahar planları için şimdiden kolları sıvadı. Yeni sezona girerken geçen yıl olduğu gibi Emlak Konut GYO öncülüğünde bir kampanyanın piyasayı canlandırabileceğini belirten gayrimenkul uzmanları zamsız kampanyaların tüketiciler için birer fırsat olduğunu söylüyor. Müşterilerinin karşısına yeni projelerle çıkmaya hazırlananlar satış ofisleri iseyaz bitmeden ev sahibi olmak isteyenlere sürpriz tekliflerde bulunuyor.  

Ağaoğlu’ndan özel konut fonu  
Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilip anahtar teslimleri yapılan Maslak 1453 projesinde yer alan 200 daire Ağaoğlu özel fonu kullanılarak hem kredisiz hem faizsiz olarak satın alınabiliyor. Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4.5+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede 6 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. 

Sur'dan sıfır peşinat sıfır faiz
Sur Yapı, bugünlerde ev almak isteyenlere sıfır faiz ve sıfır peşinat imkânı sunuyor. 500 konut ile sınırlı olan kampanyada; Sancaktepe’de Lavender, Sultanbeyli’de İlkbahar 1-2 ve Gölbahçe Evleri,  Ümraniye’de Şehir Konakları ve Exen İstanbul, Koşuyolu’nda Excellence, Maltepe’de Yeşilmavi, Eyüp’te Axis Ofis, Ispartakule’de Bahçeyaka, Güneşli’de Mirage Rezidans, Kağıthane’de Tempo City, Topkapı Evleri ve Bursa Nilüfer’de Marka Rezidans projelerinin satış ofisleri müşterilerini bekliyor. 

DAP’tan kampanya: YÜZDE 5 PEŞİNAT 
Farklı konseptlerde ürettiği projelerle öne çıkan DAP Yapı, yaz aylarında müşterilerine ferahlatan kampanyasıyla sesleniyor Yüzde 5 peşinatla taksitleri faizsiz olarak iki yıl erteleme imkânı sunan şirket, Adam Kule projesinden rezidans ve ofis satın alanların anahtarlarını hemen teslim ediyor. 

3. İstanbul'da fırsat: 60 AY VADE
Al Zamil Gayrimenkul - Seha Yapı - Adese ve Fuzul Grup’un imzasıyla satışa sunulan Başakşehir’deki 3. İstanbul projesinde 31 Ağustos tarihine kadar 2 bin 350 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olmak mümkün. Kampanyada yüzde 5 peşin ve 60 ay vade farksız taksitlendirme avantajları da bulunuyor. Haziran 2019'da anahtar teslimi yapılacak olan birinci etaptaki dairelerin satış fiyatları ise 500 bin liradan başlıyor. 

AYDA 1950 TL TAKSİTLE EV SAHİBİ OLUN
Babacan Holding’in, ev sahibi olmayı kolaylaştıracak kampanyaları devam ediyor. ‘Babacan Palace’ ve ‘Prime Suites’ projelerinden sıfır peşinatla aylık bin 950 lira taksitle kira öder gibi konut sahibi olanlar aynı zamanda tapularına da hemen kavuşup taşınma fırsatı da buluyor.  Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, çok özel bir kampanyaya daha imza attıklarını belirterek, ’’Daire fiyatlarının 189 bin liradan başladığı Babacan Palace’tan peşinatsız aylık bin 950 lira taksitle konut sahibi olmak mümkün. Babacan Palace’ta peşinatı da 12, 24 ve 36 ay sonra olmak üzere üç eşit taksit ile ödeme imkanı da mevcut. Anahtarı hemen teslim edilen bu projeden konut almak isteyenler
istediği bankadan da kredi kullanabiliyor’’ dedi. 

Fırsatçılara dikkat
Tüm satış kampanyalarının firmalara bir maliyetinin olduğuna dikkat çeken Keleş, bu maliyetlerin satış fiyatı içerisinde yer alabileceğini söyleyerek, gerçek indirimin yapılıp yapılmadığının ortaya çıkmasının formülünü ise şöyle açıkladı; ’’Konut satın alırken her zaman için peşin satış fiyatı ile uzun vadeli özel ödeme planı içeren satış kampanya fiyatı arasındaki farka dikkat edilmelidir. Bu iki fiyat arasındaki fark, firmanın satış kampanya maliyetini ve tüketicinin kampanyalı ödeme planı için cebinizden ne kadar daha fazla para çıkacağını ortaya koyar.’’ 

Stoklar eriyor 
Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran ayı stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde adet bazlı yüzde 2.7 oranında, metrekare bazlı ise yüzde 2.5 oranında stoklarda erime yaşandığı gözlendi. 

Yabancılar alıma geçti 
Haziran 2017'de markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 5’lık (son 6 aylık ortalama yüzde 6) kısmı yabancı yatırımcılara yapıldı. Haziran ayında tercih noktasında ağırlıklı olarak 3+1 (yabancıya satışlar içindeki payı yüzde 41) özellikteki konutlar öne çıktı. 

Fikirtepe’de faizsiz proje 
Baysaş İnşaat güvencesiyle İstanbul Anadolu Yakası'nın kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe'de hayatageçirilen İstanbul 216 projesinde yaşam başlarken, hemen teslim dairelerde 60 aya sıfır faiz kampanyası devam ediyor. 24 katlı 3 bloktan oluşan projede fiyatlar 430 bin lira ile 1 milyon 480 bin lira arasında değişirken, peşin alımlarda yüzde 15 indirim yapılıyor. Ayrıca firma bünyesinde çeşitli ödeme planları mevcut. 

Gurbetçiye avantaj 
Karden İnşaat, Beylikdüzü – Bahçeşehir TEM bağlantı yolu bitişiğinde konumlandırdığı projesi Self İstanbul’da gurbetçilere özel kampanya başlattı. Merkezi lokasyonuyla yüksek yatırım potansiyeline sahip olan projede daireler 62 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla konut alıcılarına sunuluyor. 

Peşin fiyatına taksit  
DKY İnşaat, DKY ON Kağıthane projesinden ev sahibi olmak isteyenlere 120 aya kadar olan vadelerde yüzde 0.45 vade farkı sunuyor. Şirket bünyesinde peşin fiyatına 18 ay DKY finansmanı sağlanırken, farklı ödeme seçeneklerine sahip kampanyada 0 peşinat imkânı da bulunuyor. 

FİYATLAR YİNE ARTTI   
REIDIN'nin hazırladığı ve Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0.79 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10.13 oranında artış yaşandığı kaydedildi. Haziran ayında satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 37’si bitmiş konut stoklarından oluşurken, yüzde 63’ü ise bitmemiş konut stoklarından oluşuyor.  Buna göre geçen yılın aynı dönemine göre fiyatlar yüzde 2.82 oranında artarken son 7,5 yılda yüzde 75.20 oranında artış sağlandı. İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.55, İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.17 oranında artış yaşandı. 1+1 konut tipinde yüzde 0.51 oranında artış yaşanırken, 2+1 konut tipinde yüzde 0.17, 3+1 konut tipinde yüzde 0.17 ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.92 oranında artış yaşandı. 51-75 m2 büyüklüğe sahip konutlarda yüzde 0.53 oranında artış olurken, 76-100 m2 büyüklüğe sahip konutlarda yüzde 0.23 oranında artmış, 101-125m2 büyüklüğe sahip konutlarda yüzde 0.17, 126-150 m2 büyüklüğe sahip konutlarda yüzde 0.40, 151 m2 ve daha büyük alana sahip konutlarda yüzde 0.67 oranında artış kaydedildi. 

Bunu yapan firma kazanır  
- Son 10 yıldır gerçekleştirilen kampanyaları incelediğimizde, müşterilerinin yüzünü güldürdüğü kadar kendi markasını da değerli hale getiren firmalar oldu. Bu firmaların cirolarının diğerlerine göre daha yüksek çıkmasında şu kampanyalar büyük rol oynadı; 
- Kira ve Aidat Garantisi 
- Teslimde evi geri alma garantisi 
- Kredi Taksiti Ödeme Güvencesi 
- İlave Teknik Garanti Süresi 
- Property Management (mülk yönetimi hizmeti) 
- Kiralama ve işletme modeli ile maliyeti yarı yarıya paylaşım. 
- Eşya hediye kampanyası 
- Yüzde 10 peşinatlı düşük faizli ödeme 
- Teslimi hazır olup peşinat öteleme 

En çok rağbet görenler  
Firmalar tarafından en çok yapılan satış kampanyaları; peşin alımlarda yüzde 15 -20’ye varan indirim, sıfır peşinat, 60 ay sıfır faiz, banka kredili 20 yıl vadeli, yüzde10 peşinatlı, ara ödemeli, taksit ötelemeli, banka kredisiz firma vadeli, tefe/tüfe oranına göre vadeli, teslimde peşinat ödemeli, teslimde kredi kullanmalı, düşük faizli, kira garantili ve yatırımın teslimde kazandırma garantili olarak sıralayabiliriz. 

Alıcılara uyarı  
- Sektöründe rekabet arttıkça konut üreticileri tüketici lehine olan daha agresif ve cazip satış kampanyalarına yöneliyor. Kampanyaların, satışları ve pazar payını artırmak kadar, markaların imajını ve saygınlığını güçlendirmek için de yapıldığını söyleyen gayrimenkul pazarlama ve satış direktörü Soner Keleş, ’’Kampanya, tüketiciyi bir proje ya da markaya yönlendiren ve teşvik eden bir etken olarak da görülebilir. Ancak bu noktada tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı konular var’’ diyerek, uyarılarını şöyle sıraladı; 
- Satın alınacak konutunlokasyondaki pazar analizi doğru yapılarak bölgenin rayiç fiyatları en sağlık şekilde tespit edilmelidir. 
- Firmaların peşin satışlarda yaptıkları yüksek indirimler ile fiyatların gerçekten cazip hale gelip-gelmediğini anlamaları gerekiyor. 

Emlak Konut örnek oldu  
Son birkaç yıldır düzenlenen kampanyalar içerisinde en çok yüksek peşinat indirimli ve uzun vadeli düşük faizli ödeme planları tercih ediliyor. Emlak Konut GYO’nun çözüm ortağı olan sektörün önde gelen markaları ile düzenlediği  “Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye” ve “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyaları sektörde tarihî rekorların kırılmasını sağladı. Bu kampanyalarda peşinatsız veya ara ödemeli düşük bedeller ile uygun faizli 20 yıla varan taksitli satış seçenekleri tüketicilerin büyük ilgisini çekti. 

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181