'Konut sahipleri, müteahhitlere para ödemek zorunda olmayacak'!
Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor, yeni projeler gün yüzüne çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı çalışma doğrultusunda yeni bir kentsel dönüşüm hareketi için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yaptığı açıklama doğrultusunda 5 yılda sektöre 75 milyar TL’lik bir kaynak ayrılmasının planlandığı belirtildi. 45 yıllık tecrübesiyle İstanbul’a değer katan kentsel dönüşüm projelerine imza atan Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım da son gelişmeleri değerlendirdi.

2018 yılında 15 milyar TL ayrılacak
Hükümetin son dönemde gayrimenkul sektöründe çok önemli adımlar attığını belirten Yıldırım Yapı Grubu Osman Yıldırım, “Sektörü hareketlendirecek adımlar atan hükümetin en önemli hamlesi kentsel dönüşüm projesi olacak. Sayın Mehmet Özhaseki’nin projesine göre sadece 2018 yılında kentsel dönüşüme 15 milyar TL’nin ayrılması planlanıyor. Böylece deprem riski taşıyan evler sağlamlaştırılırken kentlerimiz de daha düzenli ve yaşanabilir bir kimliğe kavuşacak” dedi. 

Yıldırım: Ekonomiyi hareketlendirecek
Şu andaki kentsel dönüşüm projelerinde ev sahiplerinin ve müteahhitlerin zaman zaman mağduriyet yaşadıklarına dikkat çeken Osman Yıldırım, “Konut sahipleri, müteahhitlere ya para ödemek ya da evlerinden pay vermek zorunda kalıyordu. Aynı şekilde yüklenici firma da çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalıyordu. Bu nedenle yeni projeyle birlikte hem ev sahipleri hem de yüklenici firmalar kazanacak. Ayrıca sektördeki hareketlenmeyle birlikte ekonomi de bu tablodan olumlu etkilenecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181