"Konut satışı en çok Ankara'da oldu"!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistikleri'ne göre yerli ve yabancı konut alıcısının 2017 yılının ilk 7 ayında Başkent Ankara'yı tercih ettiği görüldü. Ankara, 84 bin 788 konutla 2017'de Türkiye'nin en fazla konut satılan ilk 5 ili arasında yüzde 12.5 artışla satışlarını en çok artıran şehir oldu. Yüzde 23,9 artış kaydettiği yabancıya konut satışlarında da 2014 yılının tamamında yapılan satış adedini şimdiden geride bıraktı. Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "7 aylık döneminde kaydedilen yüzde 12.5'lik büyüme ve artan yabancıya satış rakamları Ankara'daki konut piyasasının geleceğinin güvenilir bulunduğunu ortaya koyuyor" dedi.

YABANCIYA SATIŞTA İSTİKRARLI BÜYÜME
Hükümetin konut alan yabancılara yönelik vatandaşlık hakkı ve KDV istisnası gibi yaptığı düzenlemelerle Türkiye genelinde yabancıya satış anlamında yüzde 25'lik büyüme gerçekleşirken, Ankara, Türkiye genelinde geçen yılın ilk 7 aylık dönemine göre 23,9 ile yabancıya konut hızını en fazla artıran ikinci il oldu. Geçen yılın Temmuz ayında Ankara'da yabancıya 35 konut satılırken, yüzde 94,2'lik artışla bu Temmuz ayında rakam 68 olarak gerçekleşti.

Konut satış istatistiklerini değerlendiren Akfen inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, geçmiş döneme göre daha iyiye giden yatırım ikliminin konut satışlarında direkt olarak kendisini gösterdiğine dikkat çekti. Akın, "Ocak-Temmuz arasındaki yılın ilk 7 aylık döneminde kaydedilen yüzde 12.5'lik büyüme özellikle Ankara'daki konut piyasasının geleceğinin güvenilir bulunduğunu ortaya koyuyor. Başkent'te yeni projelerle nitelikli konut arzının devamı ve gayrimenkulde prim potansiyelinin diğer illere göre daha yüksek seyretmesinin bunun kanıtı olduğunu düşünüyoruz" dedi. Akın, Ankara'nın gayrimenkuldeki yükselişinde Eskişehir Yolu, incek, Yaşamkent ve Çayyolu gibi planlı yerleşim bölgelerinin önemli yer tuttuğuna dikkat çekti.

İncek'in gelecek dönemde popülerliğini daha da arttıracağına dikkat çeken Akın, "2014 incek Loft projesinin temellerini attık. Bin 199 konut ile en büyük projeyi hayata geçirdik. Talebi görünce Bulvar Loft'u da yapmaya karar verdik. Hem yatırımcı hem de oturumcuların ilgisinin süreceğini düşünüyoruz" dedi.






Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181