Konut satışında yeni rekor gelebilir!
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarında yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artış olduğunu söyledi. Bu satış rakamlarında konut geliştiricilerinin kampanyalarının yanı sıra bankaların vade oranını yüzde 1'in altında tutmasının da etkili olduğuna vurgu yapıldı. Elmas, "Bu rakamların gerçekleşebilmesi için konut kredi faizleri çok önemli. Şu anda bankaların uyguladığı konut kredi faizleri 0,90'lar seviyelerinde gidiyor. Firmalar olarak kredi oranlarını 0,45'lere çekebildik 120 ayda. Ama bunu 180 aya çıkaramıyoruz. Çünkü o zaman çok büyük kayıplar yaşıyoruz. Bankaların ve finans ortamının buna müsait olması lazım" diye konuştu.

YENİ REKOR HAYAL DEĞİL
Konut sektörünün geçen yılı 1 milyon 342 bin konut satışıyla rekorla kapattığına da dikkat çekildi. Elmas, yüzde 7,5'lik büyümenin yılın sonuna kadar muhafaza edilebilmesi durumunda yılın sonunda 1 milyon 450 bin konut satış rakamına erişilebileceğini vurguladı. Elmas, kredi oranlarının 0,50 ve altına çekilebilmesi durumunda ise çok daha büyük bir kesimi konut sahibi edeceklerini söyledi.

Gençler ev almalı
Gençlerin 15-20 sene gibi konut kredilerine erişebilmelerini sağlamak gerektiğine işaret eden Elmas şöyle konuştu, "Bunun yolu faizleri düşürmekten geçiyor. Vadeyi 20 yıl değilse bile15 yıla çıkarabilsek faizler de 0,50'lere çekilse gençlerin konuta erişimi kolay olur. Konut satışları artar."

Yenişafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181