'Konut satışları Eylül ayında artacak'!
2015 yılını rekor satış rakamları ile kapatan konut sektörü 2016 yılında da aynı performansını göstermeye devam ediyor. Yılın ilk 3 ayındaki rakamlara göre geçen yılki satış rakamlarını aynı oranda oranda olduğu görülüyor. Ekonomide ve ülke gündeminde beklenmeyen gelişmelere rağmen konut sektöründeki satışların pek fazla etkilemediği görülüyor. Konut sektöründe baharın gelmesi ile birlikte hareketlenen satışların piyasaya moral verdiği görülüyor, konut sektörü ile ilgili esas beklenen satışların Ramazan ayı, bayram tatili ve yaz tatili süreçleriin yakın tarihte olması sebebi ile konut sektöründeki hızlı satışların Eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Eylül ayında beklenen sajışların hızlı yükselmesi aynı zamanda konutlara fiyat artışı getirecek mi sorusunu akıllara getiriyor. Bu konularla ilgili sektör yöneticileri ile yaptıpıız görüşmelerde konut satışlarının Eylül ayında hızlanma fikrine ortak olarak katıldıklarını, konutlardaki fiyatların artışların konusunda ise farklı görüşlere sahip oldukları görülüyor.

SÜLEYMAN ÇETİNSAYA:
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya konu ile ilgili 'Önümüzdeki Eylül ayı için beklentilerimiz oldukça fazla. Şimdi bir durgunluğa giriyoruz gibi görünüyor. Ama Eylül ayında satışların birden hızlanacağını düşünüyorum. Ama Eylül ayında beklediğimiz hareketlenmenin fiyatlara çok yansıyacağını zannetmiyorum. Zaten gayrimenkul fiyatları şuan da makul fiyatlardan seyrediyor. Yabancıya satışların da artacağını düşünüyorum' şeklinde konuştu.

İNANÇ KABADAYI:
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı konu ile ilgili 'Mart ayı itibariyle hem arz hem de talep tarafında hareketlenen sektör, banka kredisi kullanarak alım yapmayı düşünen tüketicileri yakından ilgilendiren konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte daha da fazla hareketlenecektir' açıklamasını yaptı. Kabadayı, 2016 yılının ikinci yarısında bu yılın en hızlı satış dönemini, Eylül sonu itibari ile başlamak üzere Ekim ve Kasım dönemi olarak öngördüklerin söyledi ve 'Özellikle bazı bölgelerde satışların hızlanması fiyat artışlarını da beraberinde getirecektir' diye konuştu.

KAAN YÜCEL:
Piyalepaşa Gayrimenkul Geneş Müdürü Kaan Yüceli, Nisan ve Mayıs ayında konut satışlarında bir hızlanma gördüklerini ama asıl ivmenin Eylül ayında olacağını düşündüğünü belirtti. Yücel 'Satışlar, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında hareketlenir. Belirli zamanlarda fiyat artışları yapıyoruz. Eylül ayı için de bir fiyat artışı olacaktır. İnşaat maliyetleri fiyata yansır. Biz yabancılara satış oranımızı koruyoruz. Yabancıya satış için de bir takım teşvikler olması gerekiyor' dedi.

ALİ BAKİ USTA:
Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta ise, sonbaharda konut satışlarının hızlanacağını düşünenlerden. Usta konuyla ilgili şunları söyledi: 'Fiyat artışı yaparken de kaliteden kaynaklanan kısmı dikkate almak lazım. Markalı konutlardaki fiyat artışı o kadar yüksek değil. Ben konut fiyatalrının yeterince artmadığını düşünüyorum. Bu nedenle konut fiyatlarında sonbahara kadar artış bekliyorum.'

Taraf Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181