'Konut satışlarında 2017'de yeni rekor gelebilir'!
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konut satışlarındaki artışın ağustos ayında devam etmesine ilişkin, "Bu satış trendinin devam etmesini ve 2017 sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza atmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı. Elmas, TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı konut satış istatistiklerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde ağustosta 120 bin 198 konut satıldığını, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7'lik artış yaşandığını kaydetti. İlk 8 ayda 7,68'lik artışla 890 bin 430 konut satıldığını bildiren Elmas, yabancıya konut satışlarının da düzenli bir biçimde arttığının gözlemlendiğini aktardı. Elmas, ilk 8 ayda yabancıya konut satışında yaklaşık yüzde 9'luk yükseliş gerçekleştiğini, hükümetin sağladığı KDV muafiyeti, vatandaşlık hakkı gibi teşviklerin bunda etkili olduğunu belirtti.

İNDİRİMLER DEVAM ETMELİ
İpotekli konut satışlarında artış yaşandığına işaret eden Elmas, konut kredi oranlarının bir miktar daha düşmesi durumunda orta gelir grubunun konuta erişim imkanının artacağını bildirdi. Elmas, "Bu satış trendinin devam etmesini ve 2017 sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza atmasını bekliyoruz. KDV ve tapu harçlarındaki indirimlerin devam etmesi gerektiğiH düşüncesindeyiz. Büyüme ve istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerden biri olarak yolumuza, yeni büyük hedeflerle durmadan devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hürriyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181