'Konut satışlarında geçen yılın üzerine çıkarız'!
İnşaat patronları ve piyasa uzmanları, 2016 yılını değerlendirerek, sektörün ikinci yarısı için öngörülerde bulundu.

KLK YAPI Başkan Vekili Atakan Kulak: Faiz düşüşü talebi artıracak
"Sektördeki büyüme ekonomik büyümeyle paralel ya da üzerinde seyrediyor. İlk çeyrek verileri ve büyüme rakamları da bu seyri doğrular nitelikte. 2016 inşaat sektörü için iyimser bir yıl olacaktır. Sektörün yılın ikinci yarısında da büyümeye devam etmesi bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararıyla banka kredisi kullanarak konut alma eğilimi içinde olanların gayrimenkule olan talebinin artması, mütekabiliyet yasasıyla yabancıya konut satışı gerçekleşmesi gibi düzenlemeler inşaat sektörüne ciddi bir ivme kazandırıyor."

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan: Geçen yılın üzerine çıkarız
"2016'daki konut satışlarının geçen yılın rakamlarını geçeceğini öngörüyoruz. 2015'teki birçok olumsuzluğa rağmen bu yılın ilk 6 ayı olumlu geçti. Konut faiz oranları istenen seviyeye inmese de, konut satış rakamları ortalama çizginin üzerinde seyrediyor. Türkiye genelinde yaklaşık 11 19 milyon konut stokunun 2/3'ünün yenilenmesi gerekiyor. Bu verilere baktığımız zaman ülkemizde konut ihtiyacının doyma noktasına gelmesi için uzun yıllar , gerektiğini söyleyebiliriz. Tabi 41 Suriyeli göçmenlerin konut ihtiyacını bu konunun dışında tutmak gerektiğini düşünüyorum. Göçmenlerin, konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ ve özel sektöre olan talep artacaktır."

Kurulu Başkanı Ali Gül: Yeni lansmanlar olacak

''İnşaat sektörü 2016'nın ilk üç aylık döneminde yüzde 6.6 büyümüştü. Göstergeler bu büyümenin diğer 3 ayda da devam ettiğini gösteriyor. 2016 sektör açısından verimli başladı. Özellikle Mart, Nisan ve Mayıs ayları oldukça hareketliydi. Hazirandaki mevsimsellik nedeniyle sektörde dönemsel bir durgunluk söz konusu olsa da bu dönem çok uzun sürmeyecek. Hükümetin uyguladığı istikrar ve büyümeyi hedefleyen ekonomi politikaları ve* dış politikada atılan doğru adımlarla ülke ekonomisinde canlılık görüleceği gibi sektöre de doğrudan olumlu yansımaları olacaktır."

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181