Konut sektöründe yabancı yatırımcılar artıyor!
Konut sektöründe yabancı yatırımcılara yönelik teşvik ve desteklerin artması ve ticari gayrimenkullerin de kapsama alınmasının ardından konut ve işyeri alımlarında KDV muafiyeti uygulanacağı yolunda gelişme sektörü heyecanlandırdı. Yabancıya gayrimenkul satan inşaat firmalarının ayrıca 'ihracatçı' sayılacak olması gerek konut gerekse ticari gayrimenkullerde yabancı komşuların sayısını artıracak. Yabancılara gayrimenkul satan inşaatçının ihracatçı olarak değerlendirilmesinin ekonomiye nefes aldıracağının altını çizen BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu sayede ülkeye önemli ölçüde döviz aktarımının da sağlanacağını ifade etti.

Hükümetin yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekme konusunda attığı adımların, özellikle ekonomideki daralmayı ortadan kaldıracağına inandıklarını kaydeden Bezci, şunları söyledi,''Yabancıların ülkemizde gayrimenkul yatırımı yapması çok ciddi döviz geliri anlamına geliyor. Yapılan satış, ihracat kalemi gösterildiğinden dolayı inşaatçının yararlanacağı teşvikler de ekonomideki daralmaya can simidi olacak. Yabancı yatırımcıya konut ya da ticari gayrimenkul satan inşaat firmasının ihracatçı statüsünde olunması bir taşla iki kuş vurmak anlamına geliyor. Hem yabancıya satarak döviz getirişi sağlıyor, hem de ihracatçı sayıldığı için elde edeceği teşvik ve desteklerle ekonomideki daralmanın giderilmesine de katkı sağlayacak. Biz BESA Grup olarak yabancı yatırımcıya uygulanan teşviklerin olumlu dönüşlerini görüyoruz" dedi.

Anadolu Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181