'Konut sektöründeki canlılık sıfır faizle birlikte artacak'!
5’inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuttaki iştahın artacağını belirten Ekş Ekşioğlu Holding Genel Müdürü Erhan Altuntaş, “Firmaların 0 faiz ve uzun vadeli taksitlendirme imkânları sayesinde iştah artacak” dedi.

Antalya'da gerçekleştirilen 5'inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda kentsel dönüşümün Türkiye'deki büyümesine tam gaz devam etmesi için inşaat oyuncuları kolları sıvadı. Konuttaki iştahın sıfır faizle birlikte artacağını belirten Ekşioğlu Holding Genel Müdürü Erhan Altuntaş, "Firmaların 0 faiz ve uzun vadeli taksitlendirme imkanları sayesinde iştah artacak. Ancak firmaların bu tip planlamaları yaparken dikkatli ve ölçülü olması gerektiğini düşünüyoruz. Plansız ve programsız hareket etmek finansman açısından telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir" diye konuştu. Dönüşüm adı altında hayata geçirilen faaliyetlerden memnun olduklarını vurgulayan Altuntaş, "Son 15 yıldır hükümetlerimizin, gerek kentsel dönüşüm gereksede inşaat sektörüne yönelik attığı adımlar tarihi nitelikte. Bu faaliyetler hem inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara, hem de inşaat sektörüyle bağlı çalışan 200'e yakın imalat ve hizmet kalemlerinde faaliyet gösteren sektörlerin firmalarına olanaklar sağladı. Teknolojik gelişim hız kazandı ve dünya genelinde hatırı sayılır büyük firmaların doğmasına imkân sağladı" dedi.

DÖVİZ KURUNUN ETKİSİ GEÇİCİ
2017 yılının gayrimenkul için hareketli ancak inşaat firmaları açısından geçen yıllara oranla durağan olduğunu belirten Altuntaş, "Döviz kurlarındaki hareketliliğin ve yükselen faizin etkisiyle insanların gayrimenkul yatırımlarını ertelemesine ve kısa vadede kazanç sağlamaya yönelmesinin etkisi hissedildi. Ancak bu durum geçici. Çünkü döviz yatırımları sürdürülebilir olmaz, bu yatırımlar kısa vadede kazanç gibi görünse de uzun vadede bir gayrimenkul yatırımı kadar kazandıramayacağı herkes biliyor" değerlendirmesinde bulundu.

ANTALYA İLK 5'E GİRECEK
Turizm ve tarım sektörünün yanında sanayiye de ağırlık verilmesi gerektiğini ve böyle olursa iç göçün artarak nüfusun kısa dönemde fazlalaşacağının altını çizen Altuntaş, "Hükumetimizin bu yönde yatırımlarının olduğunu görüyoruz. Gerek Antalya'yı İstanbul'a ve diğer illere bağlayacak olan yüksek hızlı tren projesi ve gerekse de diğer yatırımlarla Antalya'yı 10 yıllık süreçte ekonomiye sağladığı katkı itibarıyla Türkiye'nin en büyük 5'inci ili olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

TAMAMLANMA ORANI YÜZDE 40'A İNDİRİLMELİ'
Devam eden inşaat projelerinde son alıcıya bankaların kredi verme yeterliliği bakımından bağımsız bölümün tamamlanması gerekliliğine vurgu yapan Erhan Altuntaş, şöyle konuştu: "Bu oranının minimum yüzde 70 olması gerekiyor. Ancak inşaat firmalarının finansmana kolay ulaşımını sağlamak adına bu oranın gerekirse kanunla düzenlenerek yüzde 40'a düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu adımın atılması hem sektörü rahatlatacak ve hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. En kısa zamanda bu adımın atılması tarihi bir icraat olacaktır."

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181