Konut tercihinde "Çocuk Dönemi"
TÜİK verilerine göre konut satışlarında zirvede yer alan İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde, hızla gelişen inşaat sektörü tüketici tercihlerine göre de şekilleniyor. Bunun etkisiyle sektör temsilcilerinin de kadınların gönlünü kazanacak projelere yöneldiğini belirten Uransan AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, özellikle son yıllarda karanlık, küçük, kullanışsız mutfakların ciddi satış sorunu yaşamasında kadın hakimiyetinin önemli rolü olduğunu, kadınların geniş ve ferah antre, banyo, oturma odası gibi bölümlere de büyük önem verdiklerini kaydetti.

Ancak son bir kaç yıldan beri konut tercihinde çocuk döneminin başladığına şahit olduklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

“Satış ofisimize gelen ailelerin konut alırken çocuklarının yaşam alanlarına çok dikkat ettiklerine şahit oluyoruz. Şu bir gerçek ki aileler artık çocukları için yaşıyor, onların mutluluklarını ön planda tutuyor. Önceki yıllarda olduğu gibi küçük çocuk odası devri sona eriyor. Çocuk Oyun alanı olmayan, güvenliği bulunmayan projeler satış değerini çoktan yitirmeye başladı. Bizlere başvuran aileler, satın alan diğer kişilerin kültür durumlarından çocuklarının yaşları ve sayısına kadar çok detaycı yaklaşıyorlar. Çocuklarının aynı proje içinde kendi gelişimlerine uygun arkadaşları olsun istiyorlar. Anne-babalar örnek dairelerde çocuklarının fikrini almayı da ihmal etmiyorlar.”

Gazi Çelik, Ankara’nın yeni gözdesi Urankent’te yeni bir kent kuran Uransan AŞ’nin en iddialı projesi Queen Park’ta çocukların sosyal ve mutlu gelişimini hedeflediklerini belirterek, “Çatı katındaki çok amaçlı salonuyla ailelere aradıklarını sunan proje, kapalı ve açık yüzme havuzuyla da sosyalleşme olanağı tanıyacak. Queen Park, gerek kendi bünyesindeki spor alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun parkları gibi sosyal detayları gerekse hemen önünde yer alan 21 bin metrekarelik Mehmet Hacim Kamoy Parkı’na yakınlığı ile ailelerin beklentilerini fazlasıyla karşılayacak. Park, geniş alana yayılan çok amaçlı jimnastik bölümü, yarışmalara ev sahipliği yapan basketbol, futbol sahaları ve yürüyüş yolunun uzunluğuyla öne çıkıyor. Aileler Mehmet Hacim Kamoy Parkı’nda buluşup sosyalleşme imkanı buluyor. Queen Park’ta çocuklar hem güvenli ortamda, hem de Ankara’nın en büyük parklarından birinde doyasıya çocukluklarını yaşama olanağı bulacak” dedi. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181