Konut üreticileri butik projelere yöneldi!
Konut üreticileri son dönemde sayısı 100 ile 400 arasında değişen butik projeler üretmeye odaklandı. Bu tip projelere talebin artmasında, marka değeri kadar yatırım değerinin yüksek olma potansiyeli büyük rol oynuyor. Butik projelerde dairesi olanlar, hem daha kısa sürede satış yapabiliyor, hem de kiradan yüksek gelir elde ediyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde büyük arazi stoklarının azalması konut üreticilerini küçük araziler üzerinde proje üretmeye yönlendirdi. Öte yandan maliyetlerdeki artış ve tüketicilerin talepleri butik projelerin hızla yayılmasında büyük rol oynuyor. İnşaat sürecinin diğer projelere göre kısa olması ve yönetime dayalı masraf kalemlerinin  uygunluğu yatırımcıları bu tip sitelere yönlendiriyor. 

HIZLI TESLİM, YÜKSEK KAZANÇ
Az sayıda daireyi bünyesinde barındıran, kullanıcısına nitelikli ayrıntılar sunan, daha çok orta-üst gelir grubuna seslenen, geniş ve kaliteli ortak alanlar ve sosyal donatılar içeren butik projelere olan ilgi günden güne artıyor. Gayrimenkul uzmanları bu tür projelere özellikle şehir içindeki değerli lokasyonlarda rastlandığına dikkat çekerek, şehir içindeki arsaların değerli olmasının bu tür projelerin geliştirilmesine ortam hazırladığını söylüyor.

DÖNÜŞÜM BİR FIRSAT
Kentsel dönüşüm süreci butik projelerin üretimi için önemli bir fırsatlar oldu. İstanbul’da Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy, Beyoğlu gibi birçok eski semtte dönüşümle birlikte butik proje inşa edildi. Ankara, İzmir, Kayseri ve Bursa’da da benzer gelişmeler yaşanıyor.

MARKALILARDA YÜKSEK KAZANÇ
Butik ve lüks projelerin en önemli ortak özelliği kişiye özel tasarımları ve ev sahiplerine özel bahçelere de yer ayrılması. Havuzdan sosyal tesise kadar tüm sosyal ihtiyaçlar en son markalar ve lüks teknolojilerle bu projelerde buluşuyor. Markalı butik projelerinden daire satın alanlar yüksek kira geliri ve ikinci el satışlarında ödedikleri paranın karşılığını kısa sürede alabiliyorlar.

Butik alırken bunlara dikkat!
-İnşaatı yapan şirketin sözleşmesi mutlaka görülmelidir.
-Projenin statik ve teknik şartnamesi incelenmelidir.
-Sözleşme tarihi, dairenin teslim tarihi ve ortak alanlardaki sosyal tesislerin teslim tarihi sözleşmede ayrı ayrı belirtilmelidir.
-Dairede kullanılacak malzemelerin çeşidi ve kalitesi, ortak alanların kimler tarafından ne şekilde kullanılacağı da sözleşmede açıkça belirtilmelidir.
-Binanın deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı, projenin denetiminin ve ruhsat izninin olup olmadığı araştırılmalıdır.
 
Mehmet Canıtatlı / Yeni Akit 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181