Konut ve kira harcamaları bu yıl artabilir!
Geçen yıl hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalarda en yüksek payı konut ve kira harcamaları aldı. Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2014 yılı ‘Hanehalkı Tüketim Harcaması’ raporuna göre tüketim amaçlı yapılan harcamalarda yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları ilk sırada yer aldı. Aynı rapora göre hanehalkı başına aylık ortalama tüketim 2 bin 848 lira olarak tahmin edildi.


Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, raporda yer alan verilerin bu yıla da ışık tutacağını belirterek, “Açıklanan veriler, cebimizdeki paranın 4’te 1’ini konut ve kira için harcadığımızı gösteriyor. Tüm masraflardan kısılsa bile barınma, yeme ve içme gibi kalemlerde mecburen harcama yapmaya devam ediyor” dedi.


“Konut ve kira harcamaları bu yıl artabilir”

 Bu yılın özellikle ikinci yarısından itibaren döviz, borsa ve altında sert dalgalanmalar yaşandığını hatırlatan Ongün, şöyle devam etti:


“Bu dalgalanmalar bir kez daha gayrimenkule yöneltti. Ülkemizde gayrimenkul her zaman ‘güvenli liman’ olarak biliniyor. Ancak özellikle son aylarda emlak sektörü, diğer yatırım enstrümanlarına göre daha fazla rağbet gördü. Bu durumun yılın ikinci yarısında da devam edeceğine inanıyorum. Yatırım yapmak isteyenler, söz konusu gayrimenkul olduğunda endişe etmiyor, belirsizliklerden çok fazla etkilenmiyor. Bu nedenle yılın kalan yarısında da gayrimenkul yatırımlarına ilginin artarak devam edeceğini düşünüyorum.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181