Konutta 2017'de de rekor gelecek!
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2016 konut satış verilerine göre, satışlar 2016’da bir önceki yıla göre yüzde 4 arttı ve böylece yeni bir rekora imza atıldı. Bu rekoru inşaatın tanınmış simaları yorumladı…

Ayider Başkanı Melih Tavukçuoğlu
Rakamlar, beklentilerimiz doğrultusunda gelişti. Bu bize tüm ekonomik ve siyasi sıkıntılara rağmen gayrimenkulün ülkemizde hala en güvenli liman olduğunu gösteriyor. Banka faiz oranlarının düşmesi, KDV indirimi, büyük konut projelerinde yürütülen kampanyaların etkilerini ve piyasayı canlandırmak adına, konut fiyatlarındaki düşüşün olumlu etkilerini aldık. 2017 yılında da bu ivmenin devam edeceğini öngörüyor, özellikle bahar aylarında konut satışlarında ciddi bir artış bekliyoruz.
 
Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan
Artışı normal karşılıyorum. Geçtiğimiz yıl olağanüstü olaylar yaşadık. Buna rağmen gayrimenkule olan ilgi artarak devam etti. Son yıllarda hem vatandaşlarımız hem de yurtdışındaki yatırımcılar tarafından sektörümüze duyulan ilgi memnun edici bir seviyede. 2017’de de bu ilginin devam edeceğini düşünüyorum.
 
Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar
Bu rekor, 200’ün üzerinde alt sektörü de olumlu etkiledi. İnşaat, 2016’da yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ekonominin temel taşlarından biri olma özelliğini kaybetmedi. Bir önceki yıla göre 50 binin üzerinde konut satışı gerçekleşmesi çok önemli. Sektör, 2017’de de büyümesine hız kesmeden devam edecektir.

Posta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181