Konutta bahar fırsatları erken başladı!
Konutta proje sayının artması kampanya yarışına hız kattı. Son bir yılda satışa çıkarılan binlerce daire için farklı seçenekler sunan firmalar, indirim oranlarını yüzde 25’e kadar yükseltti. Kiracılar ise son bir içinde teslim edilen yeni projelerde daha uygun fiyatlı dairelere yönelmeye başladı. Ev sahipleri ile sıkı pazarlık yapanlar yüzde 25 -30 daha düşük bedelle daha konforlu bir daireyi kiralama şansını yakalıyor. 

KİRACILAR İÇİN BÜYÜK ŞANS 
İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde yeni konutların kira bedellerinin geçen yılın gerisinde seyretmesi en çok kiracı adayları ile evini değiştirmek isteyen kiracılara yaradı. İstanbul gibi büyük şehirlerde teslim süreçleri başlayan markalı projelerdeki yatırımcı daire sahiplerinin kredi taksitlerini hafifletmek ve aidat gibi yüklerden kurtulmak için hızlı kiralama yolunu seçmeleri daha iyi bir konutta oturmayı düşünen kiracılar için fırsata dönüştü. 

BU SEMTLERE DİKKAT 
İstanbul’daki gayrimenkullerin (ofis, ticari, konut)  metrekare kira bedeli bir yıl içinde yüzde 1’lik düşüş ile 23 liradan 21 liraya geriledi. Ancak bazı semtlerdeki konutlarda gerileme oranı yüzde 20’yi geçiyor. İstanbul'da özellikle 300 -500 konuttan daha yüksek hacmi olan projelerin bulunduğu Esenyurt, Beylikdüzü, Maltepe, Sancaktepe, Kartal, Tuzla ve Başakşehir gibi ilçelerde kira değerleri yüzde 25 - 30 geriledi.En dikkat çekici veri ise Silivri ve Şile’de de satılık konut değerlerindeyüzde 3 ile 4,5 oranında gerileme yaşanması oldu. Bu durum kira değerlerine de yansımaya başladı.

Kiracı kirayı indirmek isterse 
Kiracıların mülk sahipleri ile imzaladığı mukaveleye uygun hareket etme zorunluğu bulunurken, kira değerlerinin yüzde 20 -25 gibi düşmesi karşısında ne yapılmalı?  Konuyu hukukçulara sorduğumuzda şu cevabı aldık; ‘’Taraflar anlaşarak sözleşmeleri güncellerken kira bedelinde indirim yapabilirler. Ancak mülk sahibinin rızası yok ise indirim için kiracının her hangi bir hak talebinden bulunması mümkün olmayabilir Öte yandan piyasadaki rayiç değerler dikkate alınarak avukat aracılığı ile hukuki sürecin başlatılması için her hangi bir engel yoktur Emsal taşınmazların kira değerleri hakimin takdirine sunulduktan sonra mülk sahibinin hakim kararına uyma zorunluluğu vardır.’’ 

Ankara ve İzmir'de fiyatlar düştü
Ankara’da öncelikli olarak Kazan, Yenimahalle ve Pursaklar’da gerileme yaşanırken kayıp oranı İstanbul’daki gibi yüzde 25’lere ulaşmayıp yüzde 10 seviyesinde kaldı. İzmir’de ise kira değerlerinde Bergama yüzde 10’luk kayıp seviyesiyle öne çıktı. 

%25 İNDİRİMLE 10 YILDA AMORTİ
Hükümetin proje geliştiricilerini rahatlatan uygulamaları tüketicilere de yansıyor. Şantiyeleri hiç durmadan çalışan inşaat şirketleri faizlerin aşağı çekildiği dev kampanyanın bitmesine günler kala yeni fırsatları devreye soktu.

Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan kampanyalarda son haftaya girilirken DAP Yapı, konut almayı düşünenler için son yılların en büyük indirim kampanyasına imza atıyor. Şirket, tüm projelerinde geçerli olacak kampanya kapsamında yüzde 25 indirim imkânı sunuyor. 

50 aya kadar sıfır faiz
Kişiye özel ödeme planı ile 50 aya kadar sıfır faiz seçeneğinin de yer aldığı kampanyada kendi kendisini ödeyen rezidansların kira geliri 10 yılda yatırımı amorti ediyor. Tarihinde ilk defa döneme özel bir kampanya başlattıklarını söyleyen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ümraniye'deki Meydan AVM'de toplam 8 projede yer alan konut, rezidans ve ofis satışı yapacaklarını dile getirdi. 

BÜYÜK SEFERBERLİK 
“Konut edinmek isteyenler için tüm imkânları seferber etmiş durumdayız'' diyen Yılmaz, '' Emlak Konut GYO ve bankalarla el ele vererek, Validebağ Konakları projemiz için özel koşullar oluşturmuştuk. Müthiş bir ilgiyle karşılaştık. Çok yoğun bir talep gelince, fiyat avantajı Validebağ projesiyle sınırlı kalmasın, diğer projelerimiz için de geçerli olsun istedik. DAP Yapı olarak, kendi tarihimizde ilk defa yüzde 25 indirim yaparak, tüm vatandaşlarımızın yararlanacağı şekilde yeni bir kampanya başlatıyoruz'' dedi. 

DAP'tan 100 bin TL indirim
İki hafta sürecek olan kampanyada 397 bin liralık konut 297 bin liraya, 500 bin liralık konut 375 bin liraya, 1 milyon liralık lüks konutlar ise 750 bin liraya satılacak. Kampanya, DAP Yapı'nın Dalga Kule, Burgu Kule, Tango Kule, Vazo Kule, Adam Kule, Taksim Petek Residence, Teras Kule ve DAP Vadisi'ndeki ofisler için geçerli olacak.Maltepe, Kağıthane, Taksim gibi önemli lokasyonlarda yüksek kira bedeli ödeyenler için bir fırsata dönüşen kampanyada kira bedelinin (2750 TL) iki katını ödeyerek mülk sahibi olmak mümkün.

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181