Konutta balon fiyat nasıl oluşur?
Kocaeli'nde birçok popüler semtler mevcut. Örneğin bir Yahya Kaptan çok popüler, bir o kadar da konutların pahalı olduğu söylenen bir bölge. Kimine göre etmez, kimine göre de 250 bin TL'yi az bulanların bölgesi Yahya Kaptan. Ne olursa olsun oturmuş bir fiyat politikası uygulanıyor. Bir de 'Balon' bölge veya konutlar vardır. Mesela Yuvam Akarca 2+1 daireye 1 75 bin TL isteniyor ve buna benzer.

İTİBAR ETMEYİN
Hangi alıcı kalkacak da Yuvam Akarca'dan bu iki oda bir salondan oluşan, toplam 75 metrekare kullanım alanına sahip, sosyal konutlar topluluğundaki bir eve 175 bin TL'ye satın alacak. Alın size 'balon' fiyat. Bu tür fiyatlara ala ve asla itibar 
etmemelisiniz. Bir gayrimenkul fiyatı, keyfi konulmamalı. Ayrıca keyfi konulan mülkü de aracılık edilmemeli. Aslında bu işi uzmanına bırakmalısınız. 


GERÇEK DEĞERİNDE SATIN
Yuvam Akarca'da 175 bin TL'ye satılık daire fiyatını belirlerken, profesyonel bir destek alınsaydı bu fiyat ortalarda dolaşmazdı. Gerçek satıcı olsaydı 100 bin TL bile etmeyen bu konutlara ne kadar fiyat belirleyeceğini bilirdi. Özellikle bilinen bölgelerde satış fiyatlarını kulaktan dolma fiyatlara, konut piyasasının artıracağını düşünenlerle dolu. Fiyatlar böyle artmaz veya düşmez. Her mülkün bir değeri olduğunu unutmayın.

Bizim Kocaeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181