Konutta ilk tercih lokasyon değil marka olmaya başladı!
Eskiden merkezi lokasyonlarda ev almaya özen gösterirdik. Çünkü bilirdik ki bir süre sonra değer kazanacak. Ancak şu anda arsa maliyetlerinin artmasıyla beraber merkezi lokasyonlardan ev almak çoğu kişi için hayal oldu. Bunu gören bireysel yatırımcılar merkezden biraz daha uzak markalı konut projelerine yöneldiler. Son yıllarda metropollerin gelişimiyle beraber yaşam alanları da gelişti. Artık yoğun bir gün sonrasında eve döndüğümüzde rahatça alışveriş yapabileceğimiz, arkadaşlarımızla evimizin altındaki restoranda yemek yiyebileceğimiz yani bize kompakt bir yaşam sunabilecek konut projelerini tercih etmek kaçınılmaz oldu.

Artık bireysel yatırımcıların da çoğu bilinçli. Yatırım kararı almadan önce şirketlerin daha önce yapmış oldukları projeleri inceliyor, internetten müşteri geri bildirimlerine bakıyor. Marka da bu şekilde oluşuyor zaten. Güvenilir bulduğu şirketlerin markalı konutlarına gözü kapalı yatırım yapıyor. Eskiden ilk tercih lokasyonken şimdi marka ön plana çıktı. Hatta son zamanlarda insanlar nerede ikamet ettiklerini söylerken Ümraniye, Şerifali yerine xlife, xgarden da ikamet ediyorum demeyi tercih ediyor. Sanırım tüketici bu yaşam biçimini artık bir sosyal statü olarak konumlandırıyor.

Markalı konutların tercih edilme sebebinin en başında, bize sadece başımızı sokacak bir ev değil bir yaşam biçimi sunması geliyor. Bu yoğun koşuşturma içinde hayatımızı kolaylaştıracak her trend doğru bir trenddir. Evin altında spor salonu olması, kuru temizleme, terzi, kuaför gibi hizmetlerin hepsinin elimizin altında olması markalı konut projelerini cazip kılıyor.

İnşaat firmaları markalı konut projelerinin reklamını yaparken, evden çok hayalinizdeki yaşam biçimine vurgu yapıyorlar. Hızla gelişen ulaşım bağlantıları ile bundan çok değil 5-6 sene önce kentin cepherleri olarak gördüğümüz yerler yeni ulaşım bağlantıları ile erişilebilirliği kolaylaşan bölgeler olarak nitelendirilirken, bu bölgelerde geliştirilen markalı konut projeleri ise gözümüze kentin merkezi lokasyonunda yer alan projeler olarak gözükmekte.

EVA Gayrimenkul Değerleme

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181