Konutta kampanyalı satışlar devam ediyor!
Gayrimenkul sektöründe satışlar hız kesmiyor. Sektörün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonomik kalkınmaya katkısı ve vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmaya destek veren kampanya atağı devam ediyor. Emlak Konut GYO'nun başlattığı, ardından Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) tarafından başlatılan uygun ödeme koşullu kampanyalar konut alıcısından büyük ilgi gördü. Yalnızca Ağustos için planlanan kampanya gelen talep üzerine Emlak Konut tarafından yıl sonuna kadar GYODER tarafından da 15 Ekim'e kadar uzatıldı. GYODER'in kampanyası resmi olarak son bulsa da konut üreticileri aynı koşullarda ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kampanyalarda ilk adımda peşinatlar yüzde 25'ten yüzde 20'ye çekilirken, 120 ay 0.70 vade oranı ile satış yapılıyor. Buna ek olarak şirketler kendi bünyelerinde ödeme planları da sunarak konut alıcısının elini rahatlatıyor. Kimi şirketler peşinatı yüzde 5'e kadar çekerken, 100 aya kadar faizi sıfırlayan şirketler de oluyor.

Kredili satış arttı
Geçen yıl toplam 1 milyon 289 bin konut satılırken, darbe girişimine karşın bu yıl da rekor bekleniyor. Bu yıl 9 aylık rakamlara bakıldığında toplam 935 bin 811 konut satıldı. Bunun 303 bin 381'ini kredili satışlar oluşturdu. Son zamanlarda yüksek faizler nedeniyle kredili satışlarda düşüş devam ediyordu. Ancak bankaların Ağustos'ta konut kredisi faizlerini yüzde l'in altına çekmesi, sektörde düzenlenen yüzde 0.70 oranlı kampanyalar, konut kredisinde banka payının yüzde 75'ten yüzde 80'e çıkarılması da tüketiciyi kredili alıma yöneltti. Eylülde satılan 108 bin 918 konutun 42 bini için kredi kullanıldı. Kredili satışlar yüzde 46.7 artışla patlama yaparken, 1.5 yıl sonra yeniden toplam satış içinde yüzde 38 paya ulaştı.

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181