'Konutta KDV indirimi sektörde kelebek etkisi yaratır'!
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 150 metrekareden büyük konutlarda KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesinin inşaat sektörünü ve piyasaları canlandıracağını belirterek, "Bu karar piyasalarda kelebek etkisi yapar. Konutta KDV indirimiyle başlayan canlanma diğer sektörleri de ardından sürükler" dedi. Bakanlar Kurulu'nun KDV indirimi kararını sevinde karşıladıklarını belirten Bezci, KDV oranındaki 10 puanlık indirim sayesinde konut talebinin artacağını bildirdi. İnşaat sektörünün büyümenin lokomotifi olduğuna dikkati çeken Bezci, "İnşaat sektörü, 250 farklı sektörü harekete geçirerek ekonomik büyümeyi tetikleyen bir sektör. Aynı zamanda on binlerce insanın da ekmek kapısı. Sektörde yapılacak en ufak bir iyileştirme 250 sektöre ve on binlerce insanın hayatına etki ediyor" dedi.

"HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ"
Bankaların konut kredisi faizlerini düşürmeye başlamalarının ardından alınan KDV indirimi kararının Türkiye ekonomine olumlu etkilerinin olacağını kaydeden Bezci, "Bu olumlu karardan dolayı hükümetimize teşekkür ederiz" diye konuştu. Düzenlemeden en cok etkilenecek illerden birinin Ankara olacağına dikkat çeken Bezci, "Ankara'da 2 bin 562 sokak ve caddenin 396'sı lüks sınıfında görüldüğü için yüzde 18 KDV uygulanıyordu. Ankara'da konut sektörünün hareketlenmesini bekliyoruz" dedi. Bezci, yatırımcıların ve tüketicilerin beklentileri doğrultusunda vergi ve harçlarla ilgili de düzenleme yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Star Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181