'Konutta üçüncü seferberlik kampanyası' başladı!
Konutta 3’üncü seferberlik dün başladı. 15 Kasım’a kadar sürecek kampanyada faiz 120 ayda 0.99’a sabitlendi. 6 bankayla yapılan anlaşma kapsamında kredi taksitleri 2019’a ötelenecek

1.5 YIL ÖTELEMELİ 3. KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLADI
Sabah'ın açıkladığı 'Konutta Üçüncü Seferberlik Kampanyası' 15 Eylül itibarıyla başladı. Konut satışlarını hızlandırmak için seferberlik başlatan gayrimenkul sektörü, 2 ay sürecek topyekün dev bir hamleye start verdi. Daha önce iki kez Emlak Konut GYO çatısı altında düzenlenen kampanya atağı, bu defa şirketin konut sektörünün yol haritasını belirlemesiyle başladı. Tüm sektörün dahil olması beklenen kampanyaya firmalar insiyatif alarak başlayacak.

6 BANKAYLA ANLAŞILDI
Emlak Konut GYO yüklenicisi inşaat firmalarının da dahil olacağı yeni kampanyayla, tüketiciler minimum yüzde 5 olmak kaydıyla yüzde 20 peşinat ödeyecek. Finansbank, Akbank, İş Bankası, Halkbank, Yapı Kredi ve Vakıf Katılım bankaları ile yapılan anlaşma kapsamında kullanılacak konut kredisi taksitleri Ocak 2019'a ötelenecek.

Edinilen bilgilere göre, kullandırılacak konut kredisinde faizler sabitlendi. Kampanyaya katılacak bankaların yüzde 0.99 faiz oranı uygulanması kararlaştırıldı.

23 YÜKLENİCİ FİRMA KATILDI 
Kampanyaya Emlak Konut GYO'nun 23 yüklenici firması katıldı. Kampanyalı projeler arasında, Büyükyalı, Semt Bahçekent, Ebruli Ispartakule, Evora Denizli, Yeniköy Konakları, Tual Bahçekent, Koordinat Çayyolu, Sofaloca, Karat 34, Tual Adalar, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı,Nidapark İstinye, Evvel ve Adım İstanbul, Avrupark, Avrupark Hayat, Validebağ, Köy, İstmarina, Temaşehir, Avangarde İstanbul ve Park Mavera bulunuyor.

40 BİN KONUT DAHİL OLDU
Yüklenici firmaların mevcut satış koşullarına kampanyayla birlikte devam edebilecekleri de ortaya çıktı. Piyasadaki diğer projelerle birlikte yaklaşık 40 bin konutun katılacağı kampanyada daireleryüzde 20 peşin, yüzde 80 banka kredi kullanarak alınacak. Tüketicinin ödeme koşullarına göre minimum yüzde 5 peşinat alınması kaydıyla geriye kalan yüzde 15'lik meblağ ise taksitlere bölünecek.

PEŞİNE YÜZDE 15 İNDİRİM 
Peşin alımlarda yüzde 15 indirimin uygulanacağı kampanya kapsamında kredi kullanan müşteriye satılacak bağımsız bölüm tapularının 1 yıl sonra verilmesine de olanak sağlandı. Kampanya atağı Emlak Konut önderliğinde başlatılmadığı için firmaların bankalara ödenecek katkı paylarına dakarışmayacak. Yüklenici inşaat firmaları satış toplam gelirinin altında kalsa da Emlak Konut kendi pay oranı dışında katkı sağlamayacak.

İLK KEZ SABAH DUYURMUŞTU
İnşaat sektöründeki yeni kampanyayı ilk kez SABAH duyurmuştu. Konut satışlarını hızlandırmak ve hain darbe girişiminin ekonomiye olan izlerini silmek için iki kere kampanya atağı başlatan müteahhitler, tüketicinin ev alımını kolaylaştırmak bir kez daha elini taşın altına koyuyor.

EV ALMANIN TAM ZAMANI
KONUTDER Başkanı Altan Elmas, kampanya atağıyla birlikte tüketicinin konut almasının tam zamanı olduğunu söyledi. Elmas, düşük taksitli ödeme planlarıyla kira öder gibi ev sahibi yaptıklarını belirterek, "Artan inşaat maliyetlerini henüz fiyatlara yansıtmadık. Bu kampanyayla yatırımcı ev alımına yönelecek" dedi.

600 LİRA TAKSİTLE LÜKS KONUT
Kiracıyı ev sahibi yapmayı amaçlayan kampanya atağına katılan firmalar çeşitli ödeme planlarını da devreye soktu. Firmalar kampanya kapsamında aylık taksitler 600 liraya çekerken, faiz oranlarını da 60 ay için yüzde 0, 120 ay için ise yüzde 0.55'e indirdi. Mesela, 323 bin liralık 1+1 daire için vatandaş yüzde 15 peşinat verecek. Evini teslim alana kadar ayda 600 TL taksit ödeyecek. Üstünü firma tamamlayacak. Yüzde 40'lık tutar için 120 ay yüzde 0.55 oranla konut kredisi kullandırılacak. Bu oran 10 yılda 24 bin liralık ek ödeme avantajı sağlıyor. Kalan tutarı ise 4 ara ödeme şeklinde tahsil ediliyor.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, daha önceki kampanyalarda olduğu gibi önderlik yapmadıklarının altını çizerek, "Emlak Konut'a bağlı 22 firma kampanyaya katıldı. Piyasadaki firmalar da değişik kampanyalarını devreye soktu. Böylece 40 bin konut bu kampanyaya dahil olacak" dedi. Kurum, kampanyayla birlikte tüketiciye yüzde 25 oranında katkı sağlanacağının altını çizerek, "Bazı firmalar faizi sabitliyor, bazıları da 60 aya sıfır faiz uyguluyor. Herkes topyekûn bir seferberlik içinde. Biz üzerimize düşen fedakârlığı yaptık" diye konuştu.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

KARAT 34 PROJESİ


PARKMAVERA 3


NİDAPARK KAYAŞEHİR


VALİDEBAĞ KONAKLARI


Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181