Körfez İstanbul’u seçti "Alan-Satan" memnun
Türkiye ekonomisinin son yıllarda büyümesinde lokomotif sektör olarak dikkat çeken gayrimenkul sektörü, Dubai’de moral buldu.

Türk şirketleri, en büyük gayrimenkul fuarından biri olan Dubai’deki Cityscape Global’den memnun ayrıldı. Yapılan satış birçok şirketi memnun ederken bazı şirketler de ciddi rezervasyonla döndüler. En çok ilgi ise İstanbul’daki marka projelere oldu. Fuar sırasında Arap yatırımcılar Türkiye’de yatırım yapmanın karlı bir iş olduğunu ve yaşanan siyasi durumun yatırımlarını etkilemediğini belirtirken,emlak yatırımı için İstanbul’u özellikle izlediklerini anlattılar. Fuarda ilk gün 250 milyon dolarlık bir rezervasyon ve satış yapılırken, 3 gün süren fuarın sonunda ise bu rakamın 2’ye katlandığı öğrenildi. Uzun vadede Türkiye’ye güvendiklerini dile getiren Arap yatırımcılarından Trabzon, Yalova ve Bursa gibi kent isimlerini duymak da bu şehirlerin yatırımcıların hedefinde olduğu izlenimi verdi. Türkiye’ye turist amaçlı geldiklerini belirten Arap yatırımcıların genel olarak bu ülkede konut alımına sıcak baktıkları izlenimler arasındaydı.

İSTANBUL'A BÜYÜK İLGİ
Fuarın geçen seneye göre daha çok satış odaklı bir fuar olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri Dubai’de Türk firmalarına bireysel olarak ilginin arttığını belirterek “Bu yıl daha kurumsal yatırımcı var. Türkiye’ye ve Türk firmalarına ilgi oldukça yüksek” görüşünde birleşti. Bu arada Türk firmalarının yoğun bir katılım sağladığı fuarda şirketler satış yapma yarışına girerken 61 bir Türk şirketi, İstanbul’u ve kendi projelerini ve vizyonlarını uluslararası yatırımcıya tanıtma fırsatı buldu.

Aşçıoğlu Deyaar’la imzayı attı
Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, ortaklık yaptıklarını duyurduğu Dubaili Deyaar Grubu ile işbirliği anlaşmasını Dubai Cityscape Fuarı’nda imzaladı. Deyaar ile Dubai, Arap coğrafyası ve Türkiye’de proje geliştireceklerini belirten Aşçıoğlu “Dubalil ortakları ile küçük projeler düşünmediğimiz kesin”diye konuştu. Deyaar da fuarda Dubai’de inşaatına başladığı MidTown projesini tanıttı. Deyaar yetkilileri ilk gün projenin yüzde 10’u için ön talep topladıklarını açıkladı.

Köy’de 10 milyon dolarlık satış
İstanbul Zekeriyaköy’de KÖY projesinin yapımını üstlenen Siyahkalem Mühendislik’in İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kahraman, Cityscape Global fuarında 15 birimde 8 ile 10 milyon dolarlık satış yaptıklarını ifade etti. Kahraman “Yatırımcılar bizzat yeşil proje olması açısından ilgi gösteriyorlar. Bunun yanı sıra düşük yatay konsepte sahip olması önem taşıyor. İlk gün 8 ile 10 milyon dolarlık sıcak satış gerçekleştirdik. İçerisinde villaların da olduğu 15 birim satışı yaptık” diye konuştu.

EgeYapı’nın Yedikule’si görücüde
EgeYapı Group, Yedikule ve Kağıthane projesini ilk defa Cityscape’de görücüye çıkardı. Her iki projenin de yoğun ilgi gördüğünü söyleyen EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı “Bu yıl kurumsal firmalardan daha çok talep var. Fuarın son günlerine doğru bireysel yatırımcılar ilgi gösteriyor” diye konuştu. Yıl sonuna kadar 4 yeni projeyi satışa çıkarmayı planladıklarını belirten Kabadayı “Kağıthane ve Yedikule projesine yoğun talep geldi. Şimdiye kadar 800 kişiden ön talep topladık” dedi.

New York projesini pazarladı
Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Cityscape’de en çok New Pork projesinin körfez yatırımcısının dikkatini çektiğini söyledi. Timur, şöyle devam etti: “Bu proje, fuarın en pahalısı. Metrekaresi 30-35 bin dolar olduğu için, fuarın en pahalısı. Ortadoğu coğrafyası için İstanbul’un bambaşka bir değeri var. New York projesi ile fuarda 200’e yakın kişi ilgilendi, ismini yazdırdı, talep oldu. New York projesinin asıl satışı ise New York’ta yapılacak, bu yıl sonu, önümüzdeki yıl başı gibi.”

Westside’da iki blok daha satışta
Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Westside projesinde 99 daireden oluşan iki bloğu satışa çıkardıkarını açıkladı. Projelerine, emlakçı ve aracılardan gelenlerin olduğunu söyleyen Şahin “Körfez yatırımcısı bunun çoğunu yatırım için alıyor, kiraya veriyor” dedi. Projelerinin son bir yılda ortalama yüzde 50 değer kazandığını, prim oranının yüzde 100’e ulaştığına işaret eden Şahin, 1.5 yıl içerisinde projelerinin yüzde 80 ila 100 daha değer kazanmasını beklediklerini belirtti.

Babacan blok satış için görüşüyor
DubaI fuarına Esenyurt Premium ve Port Royal projeleri ile katıldıklarını söyleyen Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan “Esenyurt’ta 1400 konutluk projemizde metrekare satış fiyatı bin 500 dolar. Suudili bir yatırımcı ile blok satış için konuşuyoruz. İstanbul’a projemizi görmeye gelecekler” dedi. Atatürk Havalimanı’na yakın konumu ile öne çıkan Port Royal projesinde ise 900 birim yer alacağını belirten Babacan Körfezli yatırımcıların bu proje ile de ilgilendiklerini kaydetti.

DKY Kağıthane On’a toplu talep
DKY İnşaat Dubai’de gerçekleştirilen Cityscape Emlak Fuar’ında 2.5 milyar dolarlık konut projelerini tanıttı. DKY On Konseptinin ilk projesi Kağıthane de ilk defa Cityscape’te görücüye çıktı. Projeye ilişkin bilgi veren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya “Körfez ülkelerindeki yatırımcılar projeye yoğun ilgi gösterdi. Bir yatırımcı fuarın ilk günü projenin 5 katında 71 daireyi rezerve etti. Sadece DKY On projemiz için 50 milyon TL’lik (16 milyon Dolar) satışı revize etmiş olduk” dedi.

Mahalle’de yabancı da olacak
Polat Holding bünyesinde Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen projede ‘mahalle’ konseptini oluşturmak istediklerini anlatan Piyalepaşa Genel Müdürü Kaan Yücel, bu nedenle yabancılara da bireysel satış yaptıklarını söyledi. Yücel “Mahallede her gelir grubundan, milletten insanlar olur. Bunu sağlamak istiyoruz, yoksa toplu satış gibi bir amacımız yok” dedi. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın hologram teknolojisi kullanarak hazırlanan maketi de fuarda ilgi çekti.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181