"Kredi oranları düşerse konuta erişim ve kentsel dönüşüm artar'!
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konut sektörünün geçen yılı 1 milyon 342 bin konut satışıyla rekorla kapattığını söyledi. Elmas, konut satışlarında yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 artış olduğunu belirterek, "Bu büyümeyi muhafaza edebilirsek yılın sonunda 1 milyon 450 bin konut satış rakamına erişmiş oluruz. Bu da yeni bir rekor demektir" dedi. Elmas, mevcut konut kredi faizlerinin yıl sonuna kadar devam etmesini talep ettiklerini kaydederek, "Biz de üretimlerimize aynı şekilde devam edeceğiz ve kampanyalar ile pazarımızı büyüteceğiz" diye konuştu.

Kredi oranlarının mümkün olan en düşük seviyede tutularak konuta erişimin kolaylaşmasını arzuladıklarını ifade eden Elmas, "İnsanların konut ihtiyacı var. Ülkemizde ihtiyacın üzerinde konut üretiliyor değil, sadece insanların büyük kısmı konuta erişemiyor" dedi. Elmas, kredilerin uzun vadeye yayılması gerektiğini aktararak, "Gençlerimizin 15-20 sene gibi konut kredilerine erişebilmelerini sağlamamız lazım. Kredi oranlarını 0.50 ve altına çekebilirsek, büyük bir kesimi konut edinebilir hale getirmiş olacağız ve konut piyasası canlanırken kentsel dönüşüm de hızlanacak" dedi.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181