Küçükçekmece ulaşımı ile gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi oldu!
E-5 ve E -6 gibi iki önemli arterin yanı sıra Aksaray ile Havaalanı arasındaki metro hattından, Sirkeci’den Avrupa’ya uzanacak hızlı tren hattına, deniz ulaşımından hava ulaşıma kadar farklı ulaşım imkânlarına ev sahipliği yapan ilçe şimdi de havaray ve yeni metro hattı sayesinde gayrimenkul yatırımcıları için çekim gücü oldu. Nüfusu 1 milyona yaklaşan 21 mahalleli ilçenin yerinden değişim ve dönüşümde markalı konut üreticileri büyük rol oynuyor. Şirketler, projelerini ağırlıklı olarak ulaşım güzergâhlarının üzerinde konumlandırıyor.

BEYLİKDÜZÜ METRO HATTI 
Yapım ihalesi sürecinde olan Bakırköy-Beylikdüzü metro hattında yer alacak Sefaköy, Cennet Mahallesi, Küçükçekmece durakları ilçe sınırları içinde bulunuyor.

MARMARAY HATTI 
Halkalı-Sirkeci tren hattının yenilenmesi ile Yenikapı üzerinden marmaray hattının devamı olan proje kapsamında Küçükçekmece İstasyonu, M.Kemal İstasyonu, Halkalı Gümrük İstasyonu, Tema-Halkalı İstasyonu bu ilçeden geçecek. 

HALKALI METRO HATTI 
9.4 km uzunluğundaki Bağcılar(Kirazlı) - Küçükçekmece(Halkalı) metro hattında toplamda 9 istasyon olması planlanıyor, bu istasyonlardan 4’ü ilçe sınırlarında yer alıp 2019 yılında tamamlanacak. İlçeden geçen istasyonlar ise Fatih İstasyonu, Halkalı Merkez, Hastane ve Yarımburgaz İstasyonu olarak belirlendi. 

BAHÇEŞEHİR METRO HATTI 
14 km uzunluğundaki Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir metro hattında toplamda 7 istasyon olması planlanmakta olup, bu istasyonlardan üçü Küçükçekmece sınırlarından geçiyor. 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı 
13 km uzunluğundaki Ataköy - İkitelli metro hattında toplamda 12 istasyon olacak. Bu istasyonlardan Mehmet Akif ile İkitelli istasyonları Küçükçekmece’de yer alıyor. 

HALKALI MARMARAY HATTI 
21 km uzunluğundaki Zeytinburnu- Halkalı Gümrüğü Marmaray Hattında toplamda 9 istasyon olacak. İlçeden geçen duraklar; Küçükçekmece, Soğuksu İstasyonu ve Halkalı Gümrük olarak belirlendi. 

Güçlü Yönleri
 -Atatürk Havalimanı, CNR-Expo, Masko, İstoç gibi önemli merkezlerin bulunması 
 -Güçlü karayolu ulaşım bağlantılarının olması (TEM, E5, 3.köprü bağlantı yolu) 
 -Markalı gayrimenkul geliştirme projelerinin bulunması 
 -Boş alanların ve kullanılabilir arsa stokunun bulunması
 -Kentsel dönüşümün başlamış olması 
 -Yabancıların ilgi gösterdiği bir bölge olması 

Zayıf yönleri
- Sosyal donatı alanlarının yetersizliği 
- Stok yapıların olduğu bölgelerdeki trafik sorunu 
- Gecekondu ve sanayi alanlarının varlığı 
- Arsa fiyatlarının yüksek olması 

YILDIZ PROJELER
- Babacan Port Royal
- Toya Moda 
- Fortis İstanbul 
- Özgür Residence 
- Nivo Residence 
- İstanbul Loft 
- Prime İstanbul 
- Avrupa Konutları 
- Blue Lake 
- Meydan Halkalı 
- Bakırcı Yapı projeleri 
- 24 Gayrimenkul projeleri
- SİNPAŞ Holding projeleri
- ANT Plato
- Soyak inşaat Projeleri
- Dumankaya Miks ve Konsept Projeleri

HAVARAY 
Atatürk Havalimanı’ndan Başakşehir Başak Konutları arasında hayat bulma yolunda olan yatırımın ulaşımı rahatlatması düşünülüyor. Havarayın Küçükçekmece’deki durakları ise Sefaköy, Halkalı Merkez, Halkalı- Atakent şeklinde belirlendi. 

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181