Kurum, 'KDV ve tapu harçlarında da düzenleme bekliyoruz!'
Son yapılan KDV düzenlemesinin ardından önceki gün de konut kredilerinde % 75lik banka kredisi oranının % 80'e çıkarıldığını hatırlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, "Bu yükseliş de konut satışını hareketlendirecek bir düzenleme. Tapu harçlarında, KDV rayiçlerinde de gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz ve inanıyoruz" dedi. 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son yapılan KDV düzenlemesinin ardından dün de konut kredilerinde yüzde 75'lik banka kredisi oranının yüzde 80'e çıkarıldığını, bu artışın konut sektörünü, satışlarını hareketlendirecek bir düzenleme olduğunu belirterek, "Tapu harçlarında, KDV rayiçlerinde de gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz ve yapılacağına inanıyoruz" dedi. 

Murat Kurum, "Projenin tarihi bir yapısı var. içinde 9 tane tescilli eser var. Kültür Varlıkları Kurulunca onaylanan projeye göre bu eserleri restore ediyoruz. Bize taahhüt edilen toplam satış geliri 4 milyar 240 milyon lira" ifadelerini kullandı. milyar liralık ciro elde ettiklerini, bu cironun temmuz ayında Türkiye'de yaşanan darbe girişimine, 2016'daki sıkıntılara rağmen ilk 7 aya eşdeğer bir satış olduğunu ifade etti.

SEKTÖR AĞUSTOSTA CİDDİ HAREKETLENDİ
Gelen yoğun talep üzerine kampanyayı belli kota ölçüsünde yıl sonuna kadar uzattıklarını bildiren Kurum, şunları kaydetti: "Büyükyalı Projesi de lansmanla birlikte aslında bu kampanyaya dahil olmuş oldu. Sanırım bu segmentte de böyle bir kampanya ilk defa oluyordur. Kampanyamız ile birlikte bütün inşaat sektörü farklı kampanyalar yapmaya başladı. Tüm sektör alışık olmadığı bir ağustos ayı yaşadı ve ciddi şekilde sektör hareketlendi. Sektörümüz ve yan sektörler yoğun şekilde çalışmaya başladı. Hükümetimiz de inşaat sektörüne verdiği önemi her ortamda dile getiriyor, her sıkıntıda yardım etme noktasında düzenlemeler yapıyor."

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181