Kuzu Grup, 2023'te en büyük inşaat firmalarında ilk 20'ye girmeyi hedefliyor!
Yaklaşık 75 yıldan bu yana yurtiçinde 30 ilde, yurtdışında ise Ortadoğu Bölgesi'nde faaliyet göstererek 500'ün üzerinde proje, 100 binin üzerinde konuta imza atan Kuzu Grup, tamamlanan 11.5 milyon metrekare inşaat alanı, 10 binin üzerinde çalışan ve yılda 5 bin konut üretimi kapasitesi ile Türkiye'nin ve dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarı ile bölgesinde ve küresel alanda etkin bir ülke olmaya devam edeceğini söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Özen Kuzu, 2023 yılında sadece inşaat sektörü değil; turizm, lojistik, işgücü, ulaşım, enerji, ihracat dahil her alanda başarılı bir Türkiye olacağını belirtti.

2023 HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK
Özen Kuzu, şöyle devam etti: "Biz gayrimenkul alanında 2023'te ihracatın 500 milyar dolar seviyelerine çıkartılması hedefinde elimizden geleni yapıyoruz. Değişen tüketici profiline uygun, kaliteli, çevreci ve sürdürülebilir konut üretirken, yabancı yatırımcıların ülkemize yatırım yapması, döviz girdisi yaratma konusunda çabamız var. 2023 hedeflerine ekonomik olarak ulaşmada inşaat sektörünün ciddi bir oranda payı olduğunu düşünüyorum. 2023 sektör vizyonlarımız arasında, gelişmiş ülke pazarlarına girmek, yurt dışındaki hasılatın Türkiye'ye dönüş miktarını 3 kat artırmak, dünyanın ilk 250 firması içinde 40 firma ile yer almak, yurtiçi ve yurtdışı 100 milyar dolar seviyesinde ciro yakalamak, kurumsallaşma, kayıtlı istihdamı çalışan nüfusun yüzde 12'si düzeyine çıkarmak, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermek gibi birçok hedefimiz var. Bunların çoğunu görebileceğiniz üzere gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi. Kuzu Grup olarak, 2023 yılında dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri sıralamasında ilk 20 arasına girmeyi hedeflediklerini de belirten Özen Kuzu, "Bu hedefimize ulaşmak için MENA Bölgesi ağırlıklı olmak üzere Asya, Avrupa ve Afrika'da faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.

SEAPEARL'DE İLK ETAP TESLİM
Ankara'da Kuzu Effect ve Kumru Ankara, İstanbul'da SeaPearl Ataköy olmak üzere toplam 466 bin metrekare, İran - Tahran ve Cezayir'de ise toplamda 5 milyon 700 bin metrekare inşaat alanında çalışmalarına aktif olarak devam eden Kuzu Grup, Ataköy sahilinde 2 etap halinde inşaatı devam eden 2.7 milyar dolarlık yatırım bedeline sahip SeaPearl Ataköy projesinde, 631 konuttan oluşan ilk etabın teslimlerini gerçekleştirdi. İstanbul'un denize sıfır tek premium projesi SeaPearl Ataköy'ün 770 konutluk 2. etabı ise 2019'da tamamlanacak. Ayrıca proje içerisinde yer alan, işletmesini Jumeirah Group'un yapacağı, İstanbul'un yeni ikonlarından biri olan, 202 oda ve 62 rezidansa sahip otel, 2019 yılında hizmet vermeye başlayacak. Ankara'nın ilk Leed Gold sertifikalı projesi olan Kuzu Effect ve Kumru Ankara'nın inşaat ve satış çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kumru Ankara Nisan 2018, Kuzu Effect ise Eylül 2018'de sahiplerine teslim edilecek.

YURTDIŞI FAALİYETLERİ TAM GAZ
Yurt dışında İran ve Cezayir'de uydu kent projeleri inşa eden Kuzu Grup, dünyanın tek kontratla imzalanan en büyük sosyal konut projesi unvanına sahip Mesken Meher - Pardis projesi kapsamında ürettiği 37 bin konutun inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca İran'da 520 bin metreküp / gün kapasiteyle ülkenin en büyük atık su arıtma tesisini de inşa eden Kuzu Grup, Cezayir'de ise Blida, Reghaia ve Khemis El Khechna'da 21 bin 600 konutluk projelerin yapımına devam ediyor.

İNŞAAT, İHRACAT KALEMİ OLARAK SAYILMALI
2018 yılında inşaatın, ihracat kalemi olarak sayılmasını beklediklerini vurgulayan Kuzu, "Bu konunun netlik kazanması sektöre büyük kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca yüzde 18 olan KDV oranının düşürülüp sabitlenmesi, faiz oranlarının düşürülmesi gibi beklentilerimizin yanı sıra sektörümüzün kurumsallaşması, sektörde belirli bilgi ve deneyime sahip olan nitelikli müteahhitlerin inşaat yapması adına daha fazla çalışma yapılmasını bekliyoruz" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL YÜZDE 7-8'LİK BÜYÜME HEDEFLİYORUZ
Özen Kuzu, 2017 yılını hedefleri doğrultusunda geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Ankara'da Kuzu Effect ve Kumru Ankara, İstanbul'da SeaPearl Ataköy'ün inşaat ve satış çalışmalarına, İran ve Cezayir'de ise inşa ettiğimiz uydu şehir projelerimizin ve ihalesini kazandığımız İran'ın en büyük Atık Su Arıtma Tesisi olan Batı Tahran Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaat çalışmalarına devam ettik. İstanbul'un denize sıfır konumda yer alan tek premium projesi olan SeaPearl Ataköy'ün 631 konuttan oluşan 1. etabını sahiplerine teslim ettik. 2017 yılında İstanbul'da İSKİ dahilinde tüm Avrupa Yakası atık su ve Bursa'da BUSKİ dahilinde atık su ve içme suyu arıtma tesislerinin tamamının işletme işlerini aldık. İSKİ Baltalimanı Atık Su Ön Arıtma Tesisi'nin inşaat işi ihalesini kazandık. BUSKİ dahilinde inşa ettiğimiz Türkiye'nin ilk çamur yakma ve enerji üretim tesisinin inşasını tamamlayıp, işletmemize aldık. İstikrarlı, verimli ve işlerimize kanalize olduğumuz bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki yıl yüzde 7 ila 8'lik bir büyüme hedefliyoruz. Bunun yanı sıra her geçen yıl başarılı bir grafik sergilediğimiz uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın hazırladığı "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde bu yıl 11 basamak yükselerek 130. sırada yer aldık. Son 3 yılda toplamda 21 basamak yükseldik."

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gerek ylk 2 yıl önce

Sahtekarsiniz

banner182

banner181