Lisanslı tapu büroları ile tapu işlemlerini hızlandıracaklar!
İzmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir Ticaret Odası, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası ve çeşitli dernekler ile birlikte emlakçılık işiyle 5 yıl bifiil uğraşanların sicil kaydı ve vergi levhası belgeleriyle birlikte lisans hakkı kazanacakları konusunda görüşbirliğine vardıklarını söyledi. Mesut Güleroğlu'nun açıklamaları şöyle:

LİSANSLI TAPU BÜROLARI
"Emlakçılık mesleği ile ilgili yasa taslağımız kanunlaşınca emlakçılık lisanslı duruma gelecek. Kaçak emlakçılık yapanlar cezalandırılacak. Yeni yıla başlamadan bu taslağın kanunlaşmasını istiyoruz. Devletimizin Tapu dairelerindeki vatandaşın işlemlerinin daha hızlı yürümesi içinde taslağımızda yeni düzenlemeler var.Lisanslı emlakçılarımız tapu kayıtlarını görebilecek ve ön işlemleri hazırlayıp,vatandaşın tapudaki zaman kaybını önleyecek" dedi. Görüşlerini aldığımız İzmir Konak Tapu Sicil Müdürü Hilmi Kısaağıl ise Lisanslı Tapu Büroları projelerinin yaşama geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kısaağıl'in açıklamaları şöyle: "Oluşturulacak Lisanslı Tapu Bürolarında vatandaşın işi kolaylaşacak. Tapudaki işlemler lisanslı bürolarda yapılarak vatandaşa zaman kazandırılacak. Tapu daireleri işlemleri kontrol edecek ve vatandaşımız ilgili tapu dairesine sadece imza için gelecek. Bu büroları 4 yıllık yüksek okul mezunları, kurs sonunda sınav sonrası açabilecek. İlgili Tapu Büroları kamu kurumu niteliğinde bürolar olacak. Büroların sayısı genel Müdürlük belirleyecek. Şu an denemesi bir ilimizde devam eden web tabanlı tapu işlemleri başvurusundan olumlu sonuçlar alınıyor. Mevcut Tapu dairelerindeki ön başvuru işlemleri alıcı ve satıcı tarafından aynı anda web'ten dolduruluyor. Vatandaşımızın işlemleri kontrol edildikten sonra ilgili tapu dairesi alıcı ve satıcıyı sadece imza için çağırıyor"

Doğukan Fikri Fidan / Yeni Gün İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181