Maliyet artışı dolayısıyla konutta fiyat artışı kaçınılmaz!
İnşaat sektörünün 2016 yılında tarihi sınavı başarıyla geçtiğini ifade eden İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, tüm olumsuzluklara rağmen konut satışlarının rekor seviyeye ulaştığına dikkat çekti. 2017 yılında parsel yerine ada bazında dönüşümler için teşvik edici adımların atılmasını beklediklerini söyleyen Durbakayım, "İmar planlarının sıkça değişmeyecek şekilde düzenlenmesini ve master plan hazırlanmasını, konut üreticileri de koruyan düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

ADIMLAR ATILMALI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmasıyla başta Fikirtepe olmak üzere kangrene dönüşen sorunların ortadan kalkacağını belirten Durbakayım, "Ancak arsa girdisinin giderek azalması ve demir çelik, enerji gibi temel girdi maliyetlerinin artışına bağlı olarak konut fiyatlarının artması kaçınılmaz olacaktır. Bu artış oranının, döviz veya borsa gibi alternatif yatırım araçlarında olduğu gibi kısa vadeli ve yüksek oranlarda olmayacağını düşünüyorum. Enflasyon oranı seviyesinde bir artış olmasını öngörüyorum" dedi. Dövizin yükselmesinin yabancı yatırımcılar için Türk gayrimenkul sektörünü daha cazip hale getirdiğine dikkat çeken İNDER Başkanı, yabancı yatırımcıların karar almalarını hızlandırmak ve daha da teşvik etmek için oturma izni, vatandaşlık ve müktesep hak gibi konularda teşvik edici adımların atılmasının faydalı olacağına işaret etti.

Sözcü Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181