'Mega projelerle İstanbul konut fiyatlarında artış yaşanacak'!
İstanbul'da mega projelerin ard arda devreye girmesinin şehre değer kattığını söyleyen Ege Yapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Sadece bu mega projeler bile İstanbul konut fiyatlarında yakın gelecekteki yükselişin önemli bir habercisi, bu dönemi fırsat bilen kazançlı çıkacak, sonra kimse"keşke şuradan bir ev alsaydım, şimdi fiyatlar nasıl arttı"dememeli uyarısında bulundu. "Özellikle Finans Merkezi, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul ve Avrasya Tüneli gibi mega projeler hayata geçtikçe değer artışını hep birlikte göreceğiz" diyen Kabadayı," Dünyadaki mega şehirlere baktığımızda diğerlerine kıyasla İstanbul'un fiyatlarının hala çok düşük seviyede olduğunu görebiliyoruz. Bu yüzden önümüzdeki yıllarda fiyatlardaki eğri her zaman yukarı yönlü olacaktır. Konut bir ihtiyacın karşılanması dışında, yatırımcısına her zaman olduğu gibi yine en çok kazandıran güvenli araçların başında gelecektir" dedi.

Kabadayı 2017 yatırımları içinde şu bilgileri verdi; "Temeli geçmişe göre çok daha sağlam güçlü ekonomisi ve siyasi istikrarı ile ülkemizin 2017 yılında yine pozitif olarak ayrışacağını ve ekonomik büyümenin 2017'de geçtiğimiz yıldan daha yüksek oranda artacağına inanıyoruz.. Bizler de gayrimenkul sektörü olarak ve sektörün önemli bir oyuncusu olan bir marka olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Tüm büyük yatırımlarımıza bu bilinç ile devam edeceğiz. 3 yıllık projeksiyonda toplam yatırım değeri 2.5 Milyar TL olan 8 projeyi hayata geçireceğiz. Bunlardan 3 tanesinin inşaatına başladık." Kabadayı, yeni dönemde kentsel dönüşüm sürecinin ivmesinin artarak devam etmesi, konut kredisi faiz oranlarında düşüşün devam etmesi, KDV vealım-satım harcında yapılacak olan teşviklerin sektörün ivme kazanmasına olumlu etki yapacağını da sözlerine ekledi.

Güneş ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181