Metal Yapı Konut 2017’de GYO olacak !
Ömer Saçaklıoğlu tarafından 36 yıl önce kurulan Metal Yapı Konut, gayrimenkul projelerine yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Halihazırda yatırım değeri 1 milyar doları bulan Büyükdere Caddesi üzerinde 61 katlı İstanbul Tower, Küçükçekmece Gölü’nde Blue Lake, Kemerburgaz’da ise 4 projeye devam eden Metal Yapı Konut, bu yıl içinde yine yatırım değeri 1 milyar doları bulan yeni projelere başlayacak.

Metal Yapı Konut, 2017 yılında ise GYO olup borsaya açılmayı planlıyor. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, Metal Yapı Konut olarak, aralarında Koru Florya, Aqua Florya AVM ve Akvaryum, Güneş Tepe, Ispartakule, Historia AVM bulunduğu 22 lüks konut, ofis ve AVM projesini tamamladıklarını belirterek, aynı zamanda şu anda 7 projenin devam ettiğini söyledi. Karali, “Devam eden projeler arasında Fako arazisinde yaptığımız İstanbul Tower, Göktürk’te 162 konut ve 8 ticari alandan oluşan Kemerlife 23, Küçükçekmece Gölü kenarında Blue Lake, 108 konut ve 21 ticari 2 milyarlık dolarlık projeleriyle Metal Yapı Konut, GYO olacak alandan oluşan Arcadium Life, Kemerburgaz’da 42 villalık Belgrad Life, 56 villalık Real Life var” dedi.

Son arazi Fako’da 61 katlı ofis projesi yapıyor
Levent’te bulunan Büyükdere Caddesi üzerinde kalan son sanayi arazisi olan Fako İlaç'ın yerinde İstanbul Tower’ı yaptıklarını anlatan Karali şöyle konuştu: “Kat karşılığı olarak anlaştığımız İstanbul Tower projesi 550 milyon dolarlık yatırımla yapılıyor. Proje 53‘ü yer üstünde 8’i yer altında olmak üzere 61 katlı. Yer altındaki 8 kat otopark alanı olacak. İstanbul Tower inşaatında 20’nci katı geçtiklerini belirten Karali, “Tamamen ofis katlarının yer aldığı projenin yakın zamanda satışa çıkacak” dedi. Akın Karali, yeni başlayacaklar arasında Ulus’ta otel ve rezidans projesi, Zekeriyaköy’de 380 dönümlük arazide konut projesi, 2 bin konutluk Güneştepe İstanbul, Kemer Life Flat Ofis ve Göktürk’te 50 dönümlük arazide yapacakları projeler olduğunu söyledi.

İçdaş’ın fabrika arazisinde 2 bin konut yapacak
Ayrıca Güneşli’de İçdaş Demir Çelik fabrikasının 130 dönümlük arazisini kat karşılığı aldıklarını açıklayan Ali Karali, bu arazide yaklaşık 2 bin konut ve 20 bin metrekarede ticari alan olacağını söyledi. 2 bin konutla Güneşli’deki en büyük proje olacaklarını söyleyen Karali, “Eylül’de lansmana çıkacağız” dedi.

Blue Lake'te dış cephe kaplamaları yapılıyor
14 katlı Blue Lake projesinde kaba inşaatı bitip dış cephe kaplamalarının başladığı aktaran Karali, projenin satışına ise 1 ay önce başladıklarını söyledi. 810 bağımsız ünitelik projede metrekare satış fiyatının 2 bin 700 dolar ile 5 bin dolar arasında olduğunu belirten Karali, “Bir ayda yüzde 10’unu sattık. 12 dairede yabancılara satıldı” diye konuştu. Projede ki 22 adet ticari alanın ise kiralanacağını ifade eden Karali, “Deniz tarafındaki alanlar restoran olarak kullanılacak. Alıcıların sunduğu manzarayı deneyimlemesi için 11 katlı özel satış ofisi tasarladık” dedi. Projeden dolayı bölgede emsallerin arttığını söyleyen Karali, “Bölgede 15 kata kadar inşaat izni çıktı. Birçok kişiden dönüşüm teklifleri alıyoruz” diye konuştu.

Çatıya 2.6 km’lik yürüme alanı ve 3 havuz koydu
Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında bir tarafı göl diğer tarafı deniz manzaralı olarak devam eden Blue Lake projesinin çatısında gök terası yer alıyor. Gök teras yaklaşık 1.3 km uzunluğunda. Yani baştan sona doğru bir yürüyüp geldiğinizde 2.6 km’lik bir yürüyüş yapabiliyorsunuz. Ayrıca çatıda 3 adet infinity havuz yer alıyor. Bunlara ek olarak projenin alt katında bin 500 metrekare kapalı bir sosyal tesis var. Projede yaşamın ise 2017 yılı sonunda başlaması bekleniyor.

2017’de GYO olacak
İşyerleri ve hanlarından kira gelirleri mevcut olduğunu söyleyen Akın Karali, “Kendimiz proje geliştirdiğimiz için şirketimizin sahibi İstanbul'un birçok bölgesinde arsa topladı. Borsada Metal Gayrimenkul AŞ diye bir şirketimiz var. Bu şirketi 2017'nin başında GYO yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Leyla İLHAN/Dünya 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181