"Metrekaresi 2.500 TL'den ev satarım"
İstanbul'da arsa maliyetlerinden dolayı dar gelir grubuna yönelik konut üretmenin mümkün olmadığını belirten Artaş Başkanı Çetinsaya, "Devlet bedelsiz arsa verirse, metrekaresi 2 bin 500 TL'den Avrupa Konutları kalitesinde daire satarım" dedi

Artaş İnşaat Yönetim urulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, şirketin önümüzdeki yıl hedefleriyle ilgili bilgi verdi. 2017'de 5 projeye başlayacaklarını belirten Çetinsaya, "Bizim hedefimiz herkesi ev sahibi yapabilmek. Fakat İstanbul'da arsa maliyetleri çok yüksek olduğu için ancak orta ve üst gelir grubu için proje yapabiliyoruz. Satılabilir bir arsanın maliyeti Kayaşehir'de 2 bin TL. Buna 2 bin TL de inşaat maliyeti ekle, eder 4 bin TL. Biz de 4 bin 500 TL'ye satıyoruz. Devlet, bedelsiz arsa verirse, ben metrekaresi 2 bin 500 TL'den Avrupa Konutları kalitesinde daire satarım. Bu görevi TOKİ ve Emlak Konut üstleniyor. Projeye 10 katı kadar, neredeyse binlerce talep oluyor. Vatandaş birbirini yiyor ev sahibi olmak için. Ekmek sırası gibi sıra bekliyorlar. Burada bütün sebep arsa maliyetleri. Bundan sonraki hedefimiz devlet eğer arsa maliyetlerini düşürürse dar gelirliyi ev sahibi yapmak" diye konuştu.

3 BİN YENİ KONUT 
Artaş İnşaat'ın 2016'dan devam eden 5 projesi bulunuyor. Önümüzdeki yıl 5 yeni projeyi hayata geçirecek şirket toplam 2.8 milyon metrekare inşaat alanında çalışmalarını sürdürecek. Projelerin toplam satılabilir alanı ise 1.5 milyon metrekareyi bulacak. 2016 ve 2017 yılında yaklaşık 6 bin 600 konut inşa edecek Artaş, 3 bin 23 konutun yapımına gelecek yıl başlayacak. Artaş önümüzdeki yıl Avrupa Konutları Yamanevler, Avrupa Konutları Arıcılar 1. etap, Avrupa Konutları Kale 2Avrupa Konutları Kale 4-BAvrupa Konutları Kale 4-C projelerini hayata geçirecek. 

HaberTürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181