NATA'dan İstanbul'a 450 milyon dolarlık yatırım!
Yurtdışında birçok altyapı projesine imza atan NATA Holding, 2020 yılına kadar Türkiye'de 2 bin konut üretecek. İşadamlarının özellikle ülke ekonomisi için yurtiçi yatırımlarına ağırlık vermesi gerektiğini kaydeden NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Türkiye'nin farklı şehirlerinde otel, AVM ve konut yatırımlarını artıracaklarını belirtti. Tanık "2020 yılına kadar 2 bin konut yapmayı hedefliyoruz. İstanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlarımız olacak. Konut ve AVM yapmayı planlıyoruz. Tüm fizibilite çalışmalarını tamamladık" dedi. Bugüne kadar Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yaptıklarını söyleyen Tanık "Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden olan Antares ve NataVega AVM'yi yaptık. İncek'te 150 lüks konut projemiz sürüyor. Nata Delta AVM ve Konut Kuleleri, Şaşmaz Bahçe Kapı 250 adet iş yeri inşaatı, Şerefhisar termal otel ve konut inşaatları hazır. Mamak'ta, Ankara'nın 151 metre yüksekliği ile en büyük kulelerini yaptık. NataVega Konut kulelerinde oturum başladı, satışlar ise bitmek üzere" diye konuştu.

İSTANBUL'A 450 MİLYON $
İstanbul'da da konut projelerine özel önem verdiklerini de belirten Tanık "Sultangazi'de konut, AVM ve işyerinden oluşan karma projenin inşaatına başladık. 3 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. 74 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek projede 780 konut, 5 yıldızlı bir otel ve 158 bin metrekarelik alışveriş merkezi bulunuyor. Projenin toplam yatırım değeri de 450 milyon dolar" diye konuştu.

NAMIK TANIK: TÜRKMENİSTAN'I DEĞİŞTİRDİK
Yurtdışında önemli İslere İmza attıklarını belirten Namık Tanık "Türkmenistan'ın cehresini değiştirecek birçok projeye imza attık. Aşkabat, ulaşım sorunu olmayan, temiz, pırıl pırıl geniş yolları olan bir şehir haline gelecek" dedi. Özellikle demiryolu ve köprü inşaatları ağırlıklı olmak üzere altyapı çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirten Tanık, Kazakistan-Türkmenistan ve İran'ı birbirine bağlayan demiryolu hattını yaptıklarını söyledi. Bölgede 180 civarında köprü yaptıklarını kaydeden Tanık "2016-2017 Asya Olimpiyatları Aşkabat'ta düzenlenecek. Bu kapsamda şehir içinde 70 kilometrelik bir bulvar yapıyoruz. Yeni caddeler, 18 adet köprülü kavşak yapıyoruz. Protokolün kaldığı bölgeyi, havaalanına 5 dakika mesafeye düşürdük" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmaları dolayısıyla kendilerini tebrik ettiğini ifade eden Tanık "Biz de tabii çok gururlandık. Yolları, köprüleri çok beğenmiş. Bu da bizim için onur verici bir olay oldu" dedi.

Star Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181