Nurettin Canikli TMSF'ye devredilen inşaat şirketleri ile ilgili açıklamada bulundu!
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, OHAL sürecinde TMSF'ye devredilen şirketlerle ilgili son durumu değerlendirdi. Olağanüstü hal sürecinde TMSF'ye devredilen şirketlerin mali yapısının iyi durumda olduğunu belirten Canikli, mahkeme sonuçlanana kadar bu şirketlerin TMSF'de kalacağını belirterek, "Mahkeme bunları suçlu bulursa müsadere karan verip devlete aktaracak, suçlu olmazsa sahiplerine iade edecek" dedi.

ARSASINI BULDUK
Bir TV kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Canikli "Özellikle TMSF'ye devredilen ve konut alanında faaliyette bulunan şirketlerin bir kısmıyla ilgili ciddi mağduriyetler ve sıkıntılar var. Bunlardan biri de Fi Yapı. Fi Yapı şu anda kayyum sıfatıyla TMSF'de. 5 bin 500 civarında konutun parası alınmış ama tamamlanmamış. Tamamlanma oranları değişik seviyelerde. Kaynağı da yok. Firmanın bunları tamamlayacak 250 milyon lira civarında bir kaynağa ihtiyacı var. Şöyle güzel bir gelişme oldu. Bir yerde bir arazisi olduğunu anladık. Bununla ilgili değerlemeler yapıldı. Onu paraya çevirerek bütün mağduriyetleri inşallah gidereceğiz" dedi. Şu an itibarıyla 800'den fazla şirketin TMSF bünyesinde bulunduğunu belirten Canikli, bunların toplam aktif büyüklüğünün 48 milyar lira civarında, cirolarının da 30 milyar liranın üzerinde olduğunu dile getirdi. Bu şirketlerin arasında çok güçlü firmaların da bulunduğunu anlatan Canikli, şunları kaydetti: "Eğer müdahale etmemiş olsaydık şu anda bunların önemli bir bölümünde çok ciddi mali bozulmalar, iflaslar yaşanabilirdi. O tarihten bu yana TMSF tarafından yönetiliyor. Mali yapısı bozulan hiçbir firma olmadı. Hatta birçoğunun mali yapıları düzeldi. Örneğin Koza Altın, halka açık bir şirket. Şu anda fiyatları 15 Temmuz öncesinden daha fazla yükselmeye başladı."

PİYASADAKİ DALGALANMA AZALDI
Yılın İki ayı İtibarıyla Türkiye ekonomisinin nasıl bir performans gösterdiğine dair soru üzerine Canikli, ekonomi acısından en kötü dönemin geride kaldığını söyledi. Para piyasalarındaki dalgalanmanın boyu ve şiddetinin azaldığını, azalmaya da devam edeceğini dile getiren Canikli "Bu süreç içinde zaman zaman günlük ciddi yüksek oranlı volatilite ortaya çıkabiliyor. Bunlara aldanmamak lazım. Bunlar da geçici. Özellikle 5-6 aydaki dalga boyuyla ve şiddetiyle kıyasladığımızda para piyasalarında son birkaç ayda göreceli bir istikrarın ortaya çıktığını söyleyebiliriz" diye konuştu. 

Nurettin Canikli / Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181